Sağanak altında Cuma aşkı

Başkent Ankara’da sağanak yağış etkili oldu. Cuma namazı için belirlenen açık alanlara giden vatandaşlar, sağanak altında Cuma namazını eda ettiler. Vatandaşların sağanağa rağmen dualarını tamamlamadan ayrılmadıkları görüldü.

YAŞAM 19.06.2020, 14:43
Sağanak altında Cuma aşkı

Başkent Ankara’da etkili olan sağanak yağış Cuma namazı saatini de içine almasına karşın vatandaşlar, önceden belirlenen açık alanlarda sosyal mesafe kuralına uygun olarak saf tuttular.

Türkiye genelinde olduğunu gibi Ankara Melike Hatun Camisi'nde de cuma namazı Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı alınan tedbirlere uygun olarak eda edildi.

Evlerinde abdest alarak seccadeleriyle birlikte maskeli olarak Cuma namazının kılınacağı alanlara akın eden Ankaralılar, yağmur altında ibadetlerini yerine getirdiler.

Öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmura rağmen aylardır Cuma namazlarını kılamayan Ankaralılar, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte dördüncü Cuma namazlarının da cemaatle eda edilmesine karşı namaza olan hasretlerini yağmur altında giderdiler.

Çevre illerde de yağmur altında kılındı

Bu kareler ise Kırşehir’den.

Kırşehir'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde Ahi Evran ve Cacabey meydanlarında cuma namazı sağanak yağmur altında, sosyal mesafe kuralına göre oluşturulan saflarda cemaatle kılındı.

Açık havada namaz kılmak için sosyal mesafe kuralına uygun olarak bir araya gelen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri seccadeleri serip meydanda mesafeli ve nizami saf tuttu. Gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden sağanak yağmur, namaz sırasında bastırdı.

Kimi vatandaşlar Kırşehir Belediyesinin yerleştirdiği tentelerin ya da yanlarında getirdikleri şemsiyelerin altında namazlarını eda etmeye çalışırken kimi vatandaşlar da yağmur altında ibadet edebilmenin hazzını yaşadılar.

İbadetlerini huzur içinde eda eden kimi vatandaşların ise su birikintileri sebebiyle yerlerini değiştirmek zorunda kaldıkları görüldü.

Namaz öncesinde vatandaşların düzenli aralıklarla saf tuttuğu, sosyal mesafeyi kusursuz uyguladıkları ve maskelerini taktıkları gözlendi.
 

Yorumlar (0)