Polislerin can yoldaşı, suçluların korkulu rüyası

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Köpek Eğitim Merkezi'nde (KEM) günlük eğitimleri ve bakımları büyük bir titizlikle gerçekleştirilen hassas burunlu köpekler, düzenlenen operasyonlarda suçlulara bir an olsun göz açtırmıyor.

YAŞAM 06.11.2021, 23:54 07.11.2021, 17:15
Polislerin can yoldaşı, suçluların korkulu rüyası

Bomba, narkotik, iz takip ve kadavra köpeği olmak kaydığıyla 7 köpeğin görev aldığı şehirde düzenlenen operasyonlarda kaydedilen başarılarda büyük bir pay sahibi olan köpekler, kış koşullarının çetin geçtiği kentte soğuktan etkilenmemeleri adına konforlu alanlarda barınıyor.

Merkezi ısıtma sistemiyle donatılan KEM'de sıcak su ile banyo yaptırılan köpekler, eğitmenlerince tımarları yapıldıktan sonra bir güzel besleniyor.

Evlatlarından ayırmıyorlar

Hayvanlar, günlük bakımlarının tamamlanmasının ardından Çat yolu üzerinde bulunan KEM'de özel eğitimler ve antrenmanlara tabi tutuluyor.

Eğitmenler kendi evlatlarına gösterdikleri ilgiyi köpeklere de gösterirken, ilişkilerinin ne denli kuvvetli olduğu net bir şekilde görülüyor.

İlde görev alan 7 köpekten uyuşturucu satıcılarına geçit vermeyen narkotik köpekleri 'Eris' ve 'Zeta' ile patlayıcı madde bulma köpeği 'Bumble' başarılarıyla kendilerinden söz ettiriyor.



Yorumlar (0)