Polis kılığına girip 2.5 saat işkence ettiler, 85 bin TL'lik senet imzalattılar

Samsun’un Canik ilçesinde, polis yeleği giyerek evine gelenlerin şiddetine uğrayan ve 2 buçuk saat işkence gören Abdullah Uzun hastanelik oldu. Olaya ilişkin 3 kardeş gözaltına alınırken, kayıp 1 kişinin ise arandığı bildirildi.

YAŞAM 21.05.2021, 11:19 22.05.2021, 13:56
Polis kılığına girip 2.5 saat işkence ettiler, 85 bin TL'lik senet imzalattılar

İddiaya göre Samsun’un Canik ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Abdullah Uzun (43)’un evine, polis yeleği giyen bir grup şahıs geldi. 

İki buçuk saatlik işkence

Polis yeleği giyerek geldikleri evde Abdullah Uzun’a 2 buçuk saat işkence yapan şahıslar, Uzun’u hastanelik etti. Saldırganların, çıplak resimlerini çekerek 85 bin TL’lik senet ve boş bir senet imzalattıkları Abdullah Uzun, işkencenin ardından kanlar içinde yere yığıldı.

Saldırganların bölgeden ayrılmasının ardından korkudan Samsun’un merkezinde bulunan hastanelere gidemeyen Abdullah Uzun, Asarcık ilçesindeki Devlet Hastanesine gitti ve burada tedaviye alındı. Sol kolu kırılan ve kanlar içinde yerde kalan Abdullah Uzun, daha sonra polis ekiplerine şikayet etti.

Olaya ilişkin Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri, Abdullah Uzun'un bacanağı A.U., kardeşi M.U. ve M.Ç.'yi yakalarken bir diğer kardeş F.U. ise kaçmayı başardı.

Yaşanan dehşeti ve işkenceyi anlatan Uzun, şu açıklamaları yaptı:

“Tek başıma evde oturuyordum. Kapı çaldı baktım 2 polis memuru. Kapıyı açınca biri jop, biri odun çıkardı. Odun ile direkt yüzüme vurdu. Elinde jop olan, kolum kırılana kadar koluma vurdu. Daha sonra beni etkisiz hale getirdiler. Plastik kelepçe taktılar elime arkamdan. Bağırdığım için ağzıma bant çektiler. İki kardeş odanın içinde sürekli dövdüler beni. Sonra üçüncü kardeş de odaya geldi. 3 kardeş birlikte bana bana işkence yaptı. Evde iki buçuk saat işkenceye uğradım. Sonra eve bir kişi daha geldi. Benden 2 tane senet aldılar. Evimdeki avcı bıçağını eline alıp 'Kulağını keserek' diye beni tehdit ettiler. Beni tamamen soyup 4 adet çıplak fotoğrafımı çektiler. Bir tanede de video çektiler. 'Bunları internette paylaşırız’ dediler bana. 85 bin TL’lik senet imzalattılar bana.. Bir seneti de açık olarak aldılar. Eve gelenlerden biri bacanağım olur diğer ikisi de kardeşi. Üzerinde polis yeleği olan bacanağımın kardeşlerini tanımadığım için onları polis sanıp kapıyı açtım. Eşim, kardeşi için kredi çekmişti. Her ay kredinin parasını bin lira olarak kardeşinden alıyordu. Bunlar da bu parayı vermek istemediler. Bacanağımın kardeşlerini tanımıyordum. 2.5 saat bana işkence yaptılar. Hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum.” 

Olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği açıklandı. 

Yorumlar (0)