"Palu ailesi" davasında yeni gelişme!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 sene önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin tutuklanan ve kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen 6 kişi yargılanmaya devam ediyor.

YAŞAM 21.11.2019, 13:59
"Palu ailesi" davasında yeni gelişme!

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "acı çektirerek kasten öldürme ve öldürmeye iştirak" ile sçlanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer ve eşi Emine Ustael, annesi Hava, kardeşleri İsa, Ayşe ve Fatih Palu ile avukatları katıldı.

Duruşmada, maktul Meryem Tahnal'ın oğlu tanık Recep Tayyip Tahnal'ın alınan ifadelerinin mahkemeye gönderildiği ifade edildi. 

Duruşmada ifadesi okunan Tahnal, eniştesi Tuncer Ustael'in annesini darbettiğini belirterek, "Sanıkların hepsinin psikolojisi bozuktu. Annemin vefatından sonra onlardan şiddet gördüm. Daha sonra evden kaçtım. Çocuk Esirgeme Kurumuna sığındım ve orada büyüdüm." dedi. 

"Diğer sanıklarla ilişkim olmadı"

Tanık Ş.K. de Tuncer Ustael'in kiracısı olduğunu kaydederek, "3-4 ay oturdum Tuncer apartmanı satmak istediğini, benim müşteri bulup bulamayacağımı sordu. Ben de araştırmalarım sonucunda Bekir A'yla Tuncer'i tanıştırdım. Tuncer apartmanı Bekir'e verdi. Karşılığında Didim'de daire, Karasu'da 6 dönüm elma bahçesi ve 70-80 bin lira para aldı. Ben apartman sahibi olarak Tuncer'i biliyordum. Diğer sanıklarla ilişkim olmadı. Tuncer, İstanbul'da oturduğunu Kocaeli'de oturmayacağını söyledi." şeklinde konuştu. 

Duruşmada, Zeynep İncedere'nin tanık Harun Palu'ya temsil kayyum olarak atandığı aktarıldı. Cumhuriyet savcısı, tanık Harun Palu'nun gelecek celse beyanı alınmak üzere zorla getirilmesini, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. 

Hava, İsa, Ayşe ve Fatih Palu'nun müdafisi Alper Bayrak ise Bekir A'nın adresinin tespit edilip tanık olarak dinlenilmesini istediklerini kaydederek, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Tanık ifadeleri sonrasında söz verilen Tuncer Ustael de Ş.K'nin beyanlarını reddettiğini söyleyerek, "Ben evi sattığımda elimdeki paranın bir kısmını Ş.K. elimden kaptı. Bu şekilde benden 20 bin lira aldı. Bir kısmını da Mehmet'e verdim. Ş.K'nin oğlu da 500 lira istedi. Ertesi gün bu parayı ona verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Tuncer'in eşi Emine Ustael de tanık Tahnal'ın ifadelerini kabul etmediğini belirterek, eşinin kimseyi dövmediğini, zulüm etmediğini ifade etti. Tutuklu sanıklar, ayrı ayrı tahliyelerini talep etti. 

Mahkeme heyeti, tanık Harun Palu ve kendisine kayyum tayin edilen İncedere'nin gelecek celse zorla getirilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi. 

Palu ailesi iddianamesi

Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, 'acı çektirerek kasten öldürme ve öldürmeye iştirak' suçlamalarının yöneltildiği tutuklu sanıklar Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael, annesi Hava, kardeşleri İsa, Fatih ve Ayşe Palu'nun 'ağırlaştırılmış müebbet' hapisle cezalandırılması isteniyor.

Ne olmuştu?

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuştu. Polis ekipleri tarafından kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatılmış, herhangi bir bulgu elde edilememişti. 

Bir televizyon kanalındaki programa katılan Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesiyle birlikte, 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar Sahili'nde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, kadavra dedektör köpeği 'Melon'un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.

Derince 60 Evler Mahallesi Harikalar Sahili'nde daha önce belirlenen iki ayrı yerde yapılan kazı çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanılmamış, bunun üzerine çalışmalar durdurulmuştu. 

Diğer bir yandan, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda kayıp kadının ablası Emine ve eniştesi Tuncer Ustael ile babası Harun, annesi Hava, ağabeyi İsa ve diğer kardeşleri Fatih ile Ayşe Palu gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden baba Harun Palu serbest bırakılmış, diğer zanlılar ise tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)