Öykü Arin hem kelebek hem umut oldu

Antalya'da lösemi teşhisi konulmasının ardından aylar sonra evine dönebilen 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'nın annesi, sosyal medya hesabından duygulandıran bir paylaşımda bulundu. Uzun zaman sonra evde annesiyle vakit geçiren minik Öykü Arin'in kelebek kostümüyle dans ettiği anlar annesi tarafından kayda alındı.

YAŞAM 21.07.2019, 17:08 21.07.2019, 17:15
Öykü Arin hem kelebek hem umut oldu

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan Öykü Arin'e annesinden nakledilen ilik tutmadığı için babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı. Babadan nakledilen iliğin yüzde 98,5 tuttuğu belirtildi.

Babasının iliği ile hayata tutunan Öykü Arin, süreç boyunca babası ve annesiyle birlikte hastanede bulunan steril bir odada kaldı. 

11 Nisan'da alındığı steril odadan çıkarak normal servise alınan, zaman zaman da evine gönderilen Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı, kızının 'Imagine' şarkısı eşliğinde kelebek kostümü içerisinde dans ederken çekilen görüntüsünü sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Anne Yazıcı, yaptığı paylaşıma, "Bir çocuğun, bir insanın hayata tutunmasını sağlamak için kanatlandırmak sizin elinizde. Kök hücre bağışı yapın. Donör olun, vazgeçmeyin, verdiğiniz kan numunelerinin takipçisi olun." notunu düştü.

Video, kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi ve yüzlerce kez de paylaşıldı. İzleyenleri de duygulandıran videoya, çok sayıda kişi sağlık ve mutluluk temennisi içeren yorumlarda bulundu.

Yorumlar (0)