Otobüsü alevler sardı, yolcular camları kırarak kurtuldu!

İstanbul'dan Tokat'a cenazeye gidenleri taşıyan yolcu otobüsünü TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli girişi Ankara istikametinde alevler sardı. Otobüste bulunan bir yolcu, kapıların camlarını kırdı. Böylece, 32 kişi araçtan inerek son anda kurtuldu. 

YAŞAM 29.01.2020, 09:33 29.01.2020, 09:35
Otobüsü alevler sardı, yolcular camları kırarak kurtuldu!

Yolcu otobüsü, İstanbul'dan Tokat'ın Reşadiye ilçesine cenazeye gidenleri taşıyordu. Otobüs, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli girişi Ankara istikametinde alev alev yanmaya başladı. 

Otobüsün arkasından ilerleyen bir taksici, dumanı görünce otobüsü durdurarak yolculara uyarıda bulundu.

Otobüste bulunan kişiler, kapıların kilitlendiğini anladı. Bunun üzerine bir yolcu, kapıların camlarını kırdı.

Otobüs, yangın nedeniyle kullanılamaz duruma geldi.

Yangın, saat 00.30 sularında TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli girişi Ankara istikametinde çıktı. 

İstanbul'dan Tokat'ın Reşadiye ilçesine yakınlarının cenaze töreni için giden 31 kişiyi ve cenazeyi taşıyan Yusuf Tanrıverdi denetimindeki 34 UNY 33 plakalı yolcu otobüsü henüz tespit edilemeyen bir sebeple motor kısmından yanmaya başladı.

Otobüsün arkasından ilerleyen bir taksici, dumanları görünce otobüsün önüne geçerek aracı durdurdu. Adı öğrenilemeyen taksici, otobüstekilere uyarıda bulunarak inmeleri gerektiğini söyledi. 

Otobüs sürücüsü ve yolcular araçtan inmek istedi fakat otobüsün kapılarının kilitlendiği anlaşıldı. Bunun üzerine otobüste bulunan bir yolcu, kapıların camlarını kırdı. 32 kişi araçtan inerek son anda kurtuldu. 

Yolcular, bagajda tabut içerisinde bulunan cenazeyi de araçtan çıkardı. 

Alevler, kısa sürede tüm aracı sardı. Yapılan ihbarın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulundu. Ankara yolunda ulaşım bir süreliğine durduruldu.

Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması sürerken, trafik tek şeritten kontrollü olarak gerçekleştirildi. Daha sonra da otobüs yoldan kaldırıldı.

Otobüsteki yolcular ile cenaze, aynı tören için Tokat'a giden diğer yolcu otobüsüne aktarıldı. Otobüste bulunan vatandaşlar, taksiciye uyarısı için teşekkür etti. 

Yorumlar (0)