Otobüs biletleriyle ilgili yeni düzenleme: Saat şartı kaldırıldı

Şehirlerarası yolculuklara PCR testi koşulu getirilmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin engellenmesi için önemli bir karar aldı ve bu karara göre; otobüs biletleri, seyahatin yapılacağı saate kadar açık bilete çevrilebilecek.

YAŞAM 05.10.2021, 16:22
Otobüs biletleriyle ilgili yeni düzenleme: Saat şartı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası seyahatlerde aşı veya PCR testi zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte yeni bir düzenlemeye gitti.

Biletler, yolculuk saatine kadar açık bilete çevrilebilecek

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre, otobüs seyahat saatinden 12 saat öncesine kadar müracaatlarda 6 ay geçerli olmak üzere açık bilet düzenlemek zorunluluğu yer alıyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise şehirlerarası seyahatlerde PCR veya aşı zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte yeni bir düzenlemeye gitti ve aldığı kararla, açık biletler için saat şartını kaldırdı. Bu düzenlemeyle birlikte, otobüs hareket saatine kadar biletler açık bilete çevrilebilecek. 

Bu kapsamda, otobüsle seyahat etmek için önceden bilet alan fakat sefer başlamadan PCR ve aşı kriterlerine uymadığı belirlenen yolcular için, sefer saati gelinceye kadar talepte bulunulması durumunda 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek.

Yorumlar (0)