ÖSYM duyurdu: 33 sözleşmeli bilişim personeli alınacak

ÖSYM, 33 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağını duyurdu. ÖSYM Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığında istihdam edilecek bilişim personelleri için başvuru tarihi, yeri ve şartları açıklandı. Peki sözlü sınav ne zaman? İşte detaylar...

YAŞAM 19.01.2023, 12:24 20.01.2023, 13:10 Hakan Öksüz
ÖSYM duyurdu: 33 sözleşmeli bilişim personeli alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından personel alımı duyurusu yapıldı. Aktarılan bilgilere göre alınacak 33 sözleşmeli bilişim personeli, ÖSYM Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığında görev yapacak. 

KPSSP3 puanı ve yabancı dil puanıyla alım yapılacak.

Sözleşmeli bilişim personel alımına ilişkin detaylar paylaşıldı. Buna göre adaylar sıralanırken 2022 KPSSP3 puanı yüzde 70 oranında etkili olacak. Yabancı dil puanının da yüzde 30'u değerlendirilecek ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak sıralama yapılacak. Toplamda 330 aday, ÖSYM tarafından yapılacak sözlü sınava girmeye hak kazanacak. 

Başvurular ne zaman sona eriyor?

Peki başvurular nereden yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? Adaylar, e-Devlet üzerinden https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr sitesine giderek başvuru işlemlerini yapabilecek. Son başvuru tarihinin ise 2 Şubat olduğu kaydedildi. Başvurular online yapılacak, bizzat müracaat etmeye gerek olmayacak.

Sözlü sınav 7 Mart'ta

Sözlü sınava girecek adaylar, sınav yerlerini aynı internet adresinden öğrenebilecek. 7 Mart'ta ÖSYM Başkanlığında yapılacak sözlü sınav, şartların gerektirmesi halinde ertesi gün de devam edecek. ÖSYM'nin internet sitesinden başvuru şartlarıyla ilgili detaylar öğrenilebilecek.

Yorumlar (0)