Onları rahatsız etmemek için günlerdir balığa çıkmıyor

Bursa'ya bağlı Mudanya ilçesinde balıkçılık ve tur işletmeciliği yapan esnaf, bir kuşun kuluçkaya yattığı teknesini günlerdir hareket dahi ettirmiyor.

YAŞAM 28.03.2022, 01:12 28.03.2022, 17:04
Onları rahatsız etmemek için günlerdir balığa çıkmıyor

Mudanya'da geçimini denizden sağlayan Eray Dursun (40) adlı yurttaş, yat limanında demirlediği teknesinin, ağların çekildiği kısım olan ırgat bölümünde bir kumrunun yuva yaptığını gözlemledi.

Dursun, kuluçkaya yatan kumruyu rahatsız etmemek amacıyla teknesini hareket ettirmeme yönünde karar aldı.

Yaklaşık olarak 15 gündür avlanmaya ara veren Dursun, tekrar denize açılabilmek yavruların uçmasını bekliyor.

"Yavrular uçtuktan sonra balığa çıkacağız"

Dursun, basın mensuplarına, bir süre evvel balığa çıkacakları sabah, kumrunun teknelerine yuva yaptığını gördüklerini ifade etti.

Bu durum üzerine tekneyi limana demirleyen Dursun, "Bu tekneyle balığa çıkıyorduk. Kuşun yumurtladığını gördük. Arkadaşlarımızla birlikte hazırdık, denize çıkacaktık. Yuvayı gördük ve tekneyi hareket ettirmeye karar verdik." diye konuştu. 

Dursun, yavrular uçtuktan sonra balığa çıkacaklarını belirtti.

"Strese girmesin diye tekneyi hareket ettirmiyoruz"

Kuluçka süresinin ortalama 16 gün olduğunu, yavruların da 18'inci günde yumurtadan çıktığını öğrendiğini söyleyen Dursun, şöyle devam etti:

"Kanatlarını çırpacaklar ve tabiattaki yerlerini alacaklar. Teknemiz o güne kadar hareket etmeyecek. Kuşlar burayı terk edince yeniden balığa çıkacağız. Strese girebilir diye tekneyi kımıldatmıyoruz. Onlar yuvadan uçtuktan sonra biz işimize devam edeceğiz."

Yorumlar (0)