Muş’ta 7 metrelik karlı yolları ekipler güçlükle açabildi

Muş’ta meydana gelen yoğun kar ve tipiden dolayı kapanan 22 mezra ve 9 köye ulaşımın sağlandığı yol 6 gündür devam eden çalışmalarla birlikte açıldı.

YAŞAM 09.02.2021, 15:28 10.02.2021, 09:18
Muş’ta 7 metrelik karlı yolları ekipler güçlükle açabildi

İl Özel İdaresi ekiplerince şehirde etkisini sürdüren yağış sonrası kapanan yolların açılmasına dair çalışmalar devam ediyor.

Ekipler vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz çalışarak yolları açıyor. 22 mezra ve 9 köyün alternatif olarak kullanıldığı Üçevler grup köy yolunda çalışmalar gerçekleştirdi.

Tipi ve fırtınadan dolayı kar kalınlığının kimi yerlerde 7 metreye kadar çıktığı bölgede 6 gün boyunca süren çalışmalar sonucunda yol açıldı.

Muş'ta karla kaplı yolları açma çalışması...

Ekiplerin büyük bir fedakarlıkla görevlerini sürdürdüğünü paylaşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür şunları söyledi:

“Burada bölge coğrafyasının koşullarının zor olması sebebiyle Ilıca ve Derecik grup köy yolunun 10 kilometre olan kısmı büyük bir zorlukla açıldı. Zaman zaman 6-7 metrelik kar kütleleriyle karşılaştık. Açılmayan bir mezra ve köyümüz kalmadı. Emek veren bütün çalışanlarımız ve desteklerini sağlayan büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar (0)