Muğla’da facia! Sürat teknesi, tekne dolmuşa çarptı! Ölü ve yaralılar var

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, deniz taksisi ile sürat motorunun çarpışması neticesinde İngiliz turistin ölümüne yol açan kazanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.  

YAŞAM 05.08.2022, 11:50 06.08.2022, 08:59
Muğla’da facia! Sürat teknesi, tekne dolmuşa çarptı! Ölü ve yaralılar var

Olay, öğle saatlerinde Marmaris Körfezi’nde 5 yıldızlı bir otelin önünde yaşandı. 

İngiliz turist hayatını kaybetti

Su sporları istasyonuna ait olduğu belirtilen bir sürat teknesi Marmaris-Turunç seferi gerçekleştiren deniz taksi ile Kızılkum açıkları civarında çarpıştı. İhbar sonrasında Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı harekete geçti. Çevredeki sahil güvenlik ekipleri ve teknecilerin yardımıyla yaralılar karaya çıkarıldı. Sağlık ekipleri, olayda yaralananlara ilk müdahaleyi gerçekleştirirken, çarpışma sırasında 44 yaşındaki İngiliz Anna Capuano’nun öldüğünü tespit etti. İngiliz turistin cansız bedeni Marmaris Devlet Hastanesi morguna götürülerek İngiltere Fahri Konsolosluk yetkililerine bilgi aktarıldı.

Soruşturma devam ediyor

Tekne taksiyi kullanan Tamer Altındağ ile birlikte 43 yaşındaki Mirvat Jakmara, 21 yaşındaki Lush Elin, 40 yaşındaki Peter Jordin ile 19 yaşındaki Cleion Svetiellu çarpışma sırasında yaralandı. Yaralılardan 2’si ise özel hastaneye, 3’ü devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirilirken incelemenin, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından devam ettiği açıklandı. 

Kazaya yol açtığı tespit edilen sürat motoru kullanıcısının, sahil güvenlik ve emniyet verilerinde çalıştığına ilişkin kaydı ve kullanma ehliyetinin olmadığı öne sürüldü. Soruşturmanın taksirle adam öldürmek suçu ile devam ettiği belirtilirken, tekne dolmuşun su sporları parkuru bölümüne girdiği belirtildi.

Yorumlar (0)