Motokrosçu küçük kız kardeşler, başarı için birlikte gaza basıyor

Sakarya'da babalarından esinlenerek motosiklete başlayan 5 yaşındaki Mimoza ve 8 yaşındaki Melisa Mete, Türkiye Motokros Şampiyonası'nın İstanbul aşamasına beraber hazırlanıyor.

YAŞAM 11.07.2022, 13:17 11.07.2022, 18:39
Motokrosçu küçük kız kardeşler, başarı için birlikte gaza basıyor

Sakarya'da babaları Osman Hamdi Mete'den etkilenerek motosiklete heves eden 5 yaşındaki Mimoza ile 8 yaşındaki Melisa, ilk başta iki tekerlekli bisikleti kullanmayı öğrendi.

Türkiye Şampiyonası’na katıldılar

Ardından babalarının desteği üzerine çok istedikleri motoru kullanmaya başlayan kardeşler, bu sene lisans aldıktan sonra Türkiye Motokros Şampiyonası'na katıldı.

Şampiyonanın Edirne ve Afyonkarahisar etaplarında yarışan kardeşler, İstanbul aşaması için de hazırlıklarına devam ediyor.

Baba Mete: "İstedikleri sürece destek olacağım”

Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak çalışan baba Osman Hamdi Mete, motosiklet kullandığı için çocuklarında buna yönelik bir ilgi ortaya çıktığına dikkat çekti.

Büyük kızı Melisa Mete’nin 4 yaşındayken, motosiklet kullanma isteğini kendisine söylediğini ifade eden Mete, "Ona, ‘Çift tekerlekli bisikleti öğrenirsen, sana o zaman motosikleti deneteceğim.' demiştim. Ardından bir arkadaşımdan 50cc'lik motor ödünç aldım. Onu kullanmaya çalıştı ve çok hoşuna gitti. Daha sonra bir motosiklet aldık, öyle macera başladı." sözlerini kullandı.

Mete, küçük kızı Mimoza'nın, iki tekerlekli bisikleti bir günde sürmeyi öğrendiğini ifade ederek, daha sonra onun da motosiklet kullanmayı istediğini belirtti.

Motosiklete ip bağlayarak Mimoza ile pratik yaptıklarını söyleyen Mete, "Ayakları yere değmiyor. Belli bir bölgeye kadar gidip düşüyordu. Ardından bir motosiklet daha aldık. Aslında bu işe başladığımızda yarışlarla pek planımız bulunmuyordu. Pist olmadığı için mesire alanlarında, piknikte çocuklar biniyordu. Sonra yarışları incelemeye başladık, lisansımızı aldık. Artık bu sene itibarıyla yarışlara girmeye başlıyorlar." şeklinde konuştu.

Şampiyonada Edirne ve Afyonkarahisar etabını tamamladıklarını söyleyen Mete, "Motokrostaki tek kız sporcular. Bu konuda beklentimiz olmamasına karşın ikisi de başarılı bir biçimde yarışları tamamladı. 12 kişinin yer aldığı yarışta 6 ve 7’nci sırada bitirdiler." açıklamasını yaptı.

“Üçüncü etap İstanbul’da”

Şampiyonanın üçüncü ayağının İstanbul Çatalca'da gerçekleştirileceğini söyleyen Mete, şunları aktardı:

"Pistimiz yok fakat mümkün olduğu kadar müsait yerlerde çalışmalar yapıyoruz. Ekipman ve motorlar derken maliyet oldukça yüksek çıkıyor. Bunu kendi imkanlarımızla devam ettiriyoruz. Motokros konusunda yetişkinlerde 3 veya 4 kız sporcu var. Çocuklarımın yer aldığı 50 ve 65cc'de kız sporcu hiç yok. Yaş olarak Mimoza en küçük yarışçı, daha yeni 5 yaşına girdi. Bu sebeple yarışlarda kızlarımız dikkat çekiyor. Gurur duyuyorum. Bize Büyüklerimiz motosikleti kötü bir şey olarak anlattı. Biz yapmıyoruz bunu. Onlar yarıştığı sürece biz de yarışıyormuş gibi düşünüyoruz. Bu işe kızlar çok istekli. Onlar isterse sonsuza kadar destek olacağım. Derece almaları halinde, Balkan ülkelerindeki şampiyonaya katılacağız."


 

Melisa: "Kardeşimle birlikte kullanmak güzel"

Motosiklet kullanmayı çok sevdiğini belirten Melisa Mete, "Kardeşimle birlikte kullanmak güzel. Ben onu, o da beni geçiyor. Düşüyoruz fakat bir şey olmuyor. Motorla zıplıyorsun ve oldukça eğlenceli. Çok güzel oluyor, zevk alıyoruz. İlk yarışımda heyecanlandım, ardından geçti. İleride ilk başta Türkiye'de birinci olmak, ardından ise ülkemi dünyada temsil etmek istiyorum." açıklamasını yaptı.

Mimoza Mete "Motor kullanmayı seviyorum. Kaskımı, kolluklarımı ve tulumumu giyiyorum. Birinci olmak istiyorum. Hızlı gidiyorum, ablam da öyle.” açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)