Meteoroloji uyardı: sağanak yağış geliyor 

Hava durumu verilerini anlık olarak paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için tüm ülkeyi uyardı. Sağanak yağış ve gök gürültüleri ilkbaharda da sürecek. 

YAŞAM 18.05.2021, 15:03 19.05.2021, 09:33
Meteoroloji uyardı: sağanak yağış geliyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile vatandaşları uyardı. Gök gürültülü sağanak yağışın yaşanacağını belirten Meteoroloji, özellikle ülkenin Batısı için uyarılarda bulundu.

Kuzeyde bahar yağışları var

Kuzey kesimlerde bahar yağışlarının yaşanacağını belirten Meteoroloji, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinde seyredeceğini aktardı. Herhangi bir genel sel ya da gök gürültüsü uyarısı ise yapmadı. Ancak Bolu, Zonguldak, Karabük ve Samsun illerini yıldırım için uyardı.

Marmara ve Trakya’dan aniden yağış oluşabilir. Gök gürültüsü, yıldırım ve dolu yapma ihtimallerinin de bulunduğu bölgede en düşük sıcaklık 20 derece en yüksek sıcaklık ise 30 derece olacak.

İç Anadolu güneşli, Akdeniz bunaltıcı

İç Anadolu Bölgesi’nden 25-28 derece arasında değişen sıcaklıklar bulunuyor. Bu bölgede de yağış var ancak sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. Perşembe günü ise sıcaklıklar 30 dereceyi aşacak.



Akdeniz Bölgesi’nde ise sıcaklıklar 35 dereceye kadar çıkıyor. Lodosu sıcak eseceği bölgede bunaltıcı hava hakim. 

En serin bölge Doğu Anadolu

Doğu Anadolu Bölgesi, bu hafta ülkenin en serin bölgesi. Bölgedeki sıcaklıklar 20-25 derece arasında değişiyor. İç kesimleri 25 dereceye yakınken doğu kesimleri ise 20 dereceye kadar düşüyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyrettiği ve yağış olmayan bölge olarak görünüyor. Bölgedeki sıcaklıklar 30-37 derece arasında değişiyor.

Ege Bölgesi lodoslu

Ege Bölgesi’nde lodos, orta kuvvetli olacak. Tatil şehirlerinde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkarken diğer illerde ise 25-30 arasında seyredecek. 

Yorumlar (0)