Meteoroloji İstanbulluları 'hafta sonu' için uyardı: Sağanak yağış devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbullu vatandaşları, Cumartesi ve Pazar günü kentte etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyardı.

YAŞAM 29.09.2023, 15:33
Meteoroloji İstanbulluları 'hafta sonu' için uyardı: Sağanak yağış devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir ve Bursa’nın kuzeyi ile Çanakkale’nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

En fazla yağış Başakşehir ve Arnavutköy’de

İstanbul’da Perşembe günü (dün) saat 14.00'ten sonra Avrupa yakasında, Cuma günü (bugün) sabah erken saatlerden itibaren ise Anadolu yakasında etkisini gösteren sağanak yağış ile ilgili açıklama geldi. AKOM tarafından açıklanan verilere göre, farklı bölgelerde metrekare başına 20 kilogram ile 220 kilogram arasında yağmur düştü. En fazla yağış ise Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde gözlendi.

Hafta sonu için uyarı

An itibari ile kuvvetli sağanağın etkisini kaybettiğini açıklayan AKOM, gün içerisinde meydana gelecek kısa süreli yağışların dışında hayatı olumsuz etkileyecek ciddi bir yağışın bugün beklenmediğini duyurdu.

Pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek!

Yağışların yarın sabah saatlerinden sonra yeniden kuvvetleneceği konusunda uyarıda bulunan AKOM, Pazar günü öğle saatlerine kadar şiddetli yağışların görülebileceğini açıkladı.

Sıcaklıklar düşecek

İstanbul'da, etkili olması beklenen yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının da birkaç derece düşeceği, sıcaklıkların bugün 25 derece civarında, hafa sonu ise 22-25 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)