Meteoroloji il il uyardı: Yağmur, fırtına ve kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, yurt genelinde yağışlı havanın etkisini göstermesi beklenirken, yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması yönünde uyarıda bulunuldu.

YAŞAM 30.03.2023, 08:54
Meteoroloji il il uyardı: Yağmur, fırtına ve kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Karadeniz, (Karaman ve Konya dışında) İç Anadolu, (Malatya dışında) Doğu Anadolu, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bilecek, Sakarya ve Kocaeli taraflarının ise yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Batman, Diyarbakır ve Elazığ taraflarında yağmur, yağış alan diğer bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur biçiminde görülmesi bekleniyor.

Çatı uçması, ağaç devrilmesi uyarısı verildi

Öte yandan Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi riskine karşı uyarıda bulundu.

Rüzgarın, İç Anadolu’nun doğu ve güneyinde kuzeybatı ve kuzey, Akdeniz’in iç tarafları, İç Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan yer yer fırtına ve kuvvetli rüzgar biçiminde eseceğinin tahmin edildiğinden ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzlara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç tarafları ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında ise çığ tehlikesi riski görüldüğünden tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

Yorumlar (0)