Meteoroloji'den yoğun kar ve soğuk uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün 10 ilde yoğun kar yağışları bekleniyor. 10 ile sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, iç kesimlerde sıcaklık değerlerinin düşeceğini bildirdi. Bazı bölgelerde ise sağanak yağışların görüleceği kaydedildi. İşte 4 Şubat Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporu...

YAŞAM 04.02.2023, 09:22 05.02.2023, 14:13 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den yoğun kar ve soğuk uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Şubat Cumartesi gününe dair hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Bugün Güneydoğu Anadolu'da yoğun kar yağışlarının beklendiğini duyuran Meteoroloji; Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Hakkari ve Şırnak'a sarı kodlu uyarıda bulundu.

Bugün Güneydoğu Anadolu'nun yanı sıra Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve Eskişehir civarında da kar yağışlarının etkili olacağı kaydedildi. Akşam saatleri itibarıyla kar yağışlarının Doğu Anadolu, İç Ege ve Marmara'nın güneyinde de etkili olmasının beklendiği aktarıldı. 

Akdeniz'de sağanak var

Akdeniz kıyılarında ise sağanak yağışların görüleceği, gece saatlerinde Antalya'nın batısı ile Mersin'in doğusunda kuvvetli sağanak yağışların beklendiği duyuruldu. Yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi görülecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerindeki yüksek kesimlerde çığ riskinin bulunduğu kaydedildi. 

Hava sıcaklığı iç kesimlerde düşüyor

Hava sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerinden 2 ila 4 derece daha düşük seyredecek. Yurdun diğer bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında olacak. İstanbul'da ortalama hava sıcaklığının 8 derece, Ankara'da 2 derece ve İzmir'de ise 7 derece civarında olması bekleniyor.

İstanbul'a soğuk ve kar uyarısı

İstanbul'da hafta sonu görülecek kar yağışlarının, yeni haftanın ilk yarısında da kent genelinde etkili olacağı kaydedildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hafta sonu İstanbul'da karla karışık yağış beklendiğini duyurarak uyardı. AKOM ise İstanbul'da pazar günü sabah saatlerinde havanın soğuyacağını, perşembe gününe kadar kar yağışlarının aralıklı olarak süreceğini bildirdi.

Yorumlar (0)