Yıllar sonra yeniden: Formula 1'de Ford rüzgarı esecek

ABD'li otomotiv devi Ford, uzun yıllar sonra Formula 1'e geri dönme kararı aldı. Güçlerini birleştiren Ford ile Red Bull Powertrains, Formula 1'de 2026 yılı itibarıyla kullanılmaya başlanacak yeni nesil hibrit motor geliştirme çalışmalarına başladı. Ford şirketi, en son 2004'te Jaguar adıyla Formula 1'de boy göstermişti.

SPOR 04.02.2023, 09:58 05.02.2023, 14:13 Hakan Öksüz
Yıllar sonra yeniden: Formula 1'de Ford rüzgarı esecek

Unutulmaz Amerikan modellerinin üreticisi olan otomotiv devi Ford, 20 yılı aşkın sürenin ardından Formula 1'e dönmeye hazırlanıyor. Sporseverleri heyecanlandıran açıklama, Ford şirketinden geldi. Aktarılan bilgilere göre Ford ile Red Bull Powertrains, yeni nesil hibrit motor geliştirme çalışmaları için teknik ortaklık kurdu. Bu hibrit motorların, Formula 1'de 2026'dan itibaren kullanılacağı kaydedildi. 

Bill Ford: "İnovasyon gücümüzü Formula 1 sahnesine taşıyoruz"

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, söz konusu ortaklık hakkında konuştu. Büyükbabasının Ford şirketini kurarken yarışlara büyük önem verdiğini hatırlatan Bill Ford, "Motor sporları hikayemiz, büyükbabamın önem verdiği yarışın kazanılmasıyla başladı. İnovasyon gücümüzü ve elektrifikasyon geleneğimizi yeniden Formula 1 sahnesine taşıyoruz. Oracle Red Bull Racing ile en göz önündeki sahnelerden birine, Formula 1'e dönüyoruz." dedi.

Jim Farley: "En doğru sahne Formula 1"

Ford'un yazılım tanımlı ve elektrikli araçlara daha fazla odaklanma kararı aldığını kaydeden Ford Başkanı ve CEO’su Jim Farley, Formula 1'e dönme kararının da bununla ilgili olduğunu belirtti. Formula 1 sahnesinin, yeni teknolojileri milyonlarca kişiye tanıtmak için en doğru sahne olduğuna vurgu yapan Farley, "Red Bull Racing ile motor sporlarının zirvesine, Formula 1'e dönüyoruz. Spor otomobilimiz Mustang'i Le Mans ve NASCAR'da da göreceksiniz. Baha 1000, King of Hammers ve Dünya Ralli Şampiyonası... Hepsinde liderliğimizi göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Red Bull Racing'den Christian Horner: "Mutluluk verici bir karar"

Oracle Red Bull Racing Takım Başkanı olan Christian Horner, "Ford'un yeniden Formula 1'e dönme kararı alması mutluluk verici. Ford gibi bir tecrübeden faydalanmak, rakiplere karşı üstünlük kurmamızı sağlayacak. Ford'un yarış geçmişi başarılarla dolu. Ayrton Senna, Michael Schumacher ve Jim Clark'a bakarsanız bunu anlarsınız. 2026 kulağa çok uzak geliyor, sabırsızız." dedi. 

Yorumlar (0)