Meteoroloji'den turuncu alarm

Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon'un doğu ilçeleri ile Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir çevreleri, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi, Giresun'un doğusu, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde "çok kuvvetli ve şiddetli yağış" olacağı uyarısında bulundu.

YAŞAM 22.08.2020, 10:08
Meteoroloji'den turuncu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahmin, tespit ve değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Amasya, Erzincan, Karabük, Kastamonu, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat çevreleri ve Kayseri'nin doğu ilçeleri (yerel olmak kaydıyla) sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı havaya hâkim olacak.

Doğu Akdeniz'e turuncu alarm!

Bugün aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklenen bölge, il ve ilçeler şöyle:

- Trabzon'un doğu ilçeleri

- Trabzon'un Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı ve Vakfıkebir çevreleri

- Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi

- Artvin’in kuzey ilçeleri

- Rize çevreleri

- Giresun'un doğusu

Öte yandan yarın (pazar günü) Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağış olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede yaşayan vatandaşları muhtemel olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vs) karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı bu uyarı, meteorolojik hadiselerde vatandaşları uyarmak amacıyla başlatılan renk kodu sistemine göre "turuncu" kategoride yapıldı.

Hava durumunun tehlikeli olduğu anlamına gelen turuncu kategoride, tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla yaşanıyor. Kayıpların ve hasarların yaşanması ihtimali bulunuyor. Vatandaşların turuncu alarmda çok tedbirli ve dikkatli olması, güncel meteorolojik koşullar, tahmin ve değerlendirmeleri takip etmesi önem arz ediyor.

İllerde hava

ANKARA: 29 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

İSTANBUL: 31 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

İZMİR: 35 °C, Az bulutlu ve açık.

KOCAELİ: 32 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

BURSA: 32 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

MANİSA: 36 °C, Az bulutlu.

MUĞLA: 35 °C, Az bulutlu ve açık.

ADANA: 36 °C, Parçalı bulutlu.

ANTALYA: 39 °C, Az bulutlu ve açık.

HATAY: 33 °C, Parçalı bulutlu.

ESKİŞEHİR: 29 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

KONYA: 29 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

KASTAMONU: 27 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

SİNOP: 27 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

RİZE: 27 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli.

SAMSUN: 27 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; doğusunda yerel olarak kuvvetli.

TRABZON: 26 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; doğu ilçeleri ile zamanla batısında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli.

ERZURUM: 21 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli.

KARS: 20 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; yerel olarak kuvvetli.

MALATYA: 29 °C, Parçalı bulutlu.

VAN: 23 °C, Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; yerel olarak kuvvetli.

DİYARBAKIR: 34 °C, Parçalı az bulutlu.

GAZİANTEP: 33 °C, Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

SİİRT: 32 °C, Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ŞANLIURFA: 37 °C, Az bulutlu.

Yorumlar (0)