Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün Doğu Karadeniz'de beklenen sağanak yağışlar, akşam saatlerinde Marmara'da da etkili olacak. 3 ile sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı bölgeleri bildirdi. İşte Meteoroloji'den gelen hava durumu raporu...

YAŞAM 03.10.2022, 09:28 03.10.2022, 17:51 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Tahminlere göre bugün (3 Ekim Pazartesi) yurdun büyük bölümünde hava açık ve az bulutlu olacak. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de başlayacak sağanak yağışların, gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Meteoroloji, sarı kodlu uyarıda bulunduğu Artvin, Rize ve Trabzon'da kuvvetli yağışların su baskınlarına neden olabileceğini bildirdi.

Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji'den gelen tahminlere göre sabah saatlerinde Artvin ve Rize ile Trabzon'un doğu ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Trabzon'un diğer kesimlerinde ve Giresun'da da etkisini gösterecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Sivas'ın güney bölgelerinde de etkili olacağı kaydedildi.

Yağışlar İstanbul'da da etkili olacak

İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. Bu saatlerde yağışların; Edirne'nin güneyi, Tekirdağ, Kocaeli, Adana ve Yozgat çevrelerine kayması bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren Trabzon, Giresun, Ordu ve Tokat'ın doğu bölgelerinde sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Önceki hafta lodosla birlikte ısınan hava, Bulgaristan üzerinden gelen yeni hava dalgasıyla birlikte serinleyecek. Hafta genelinde yurt genelinde serin ve yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Bugün hava sıcaklığı İstanbul'da 22, Ankara'da 23 ve İzmir'de ise 29 derece olacak.

Hafta içinde sıcaklıkların yurdun kuzey ve iç bölgelerinde 4-6 derece kadar düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da salı ve çarşamba günleri hava sıcaklığı, 21 dereceye inecek. Başkent Ankara'da ise önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı 19 dereceye kadar düşecek.

Yorumlar (0)