Mersin'de ağıla giren pitbull cinsi köpekler katliam yaptı

Mersin'e bağlı Erdemli ilçesinde bulunan bir küçükbaş hayvan ağılına giren pitbull cinsi 2 köpek, 2'si kuzu olmak üzere 6 koyunu telef etti.

YAŞAM 23.01.2021, 17:57 24.01.2021, 12:47
Mersin'de ağıla giren pitbull cinsi köpekler katliam yaptı

Aktarılan bilgiye göre, söz konusu olay, ilçeye bağlı bulunan Koyuncu Mahallesi'nde meydana geldi. 

Cafer Gürül isimli yetiştiriciye ait, içinde 25 baş koyunun bulunduğu ağıla biri erkek diğeri dişi olan pitbull cinsi 2 köpek girdi. 

Gürül'ün çocukları, hayvanların ses çıkarması üzerine dışarı çıkarak ağıla baktıklarında, pitbull cinsi köpeklerin koyunlara saldırıda bulunduğunu gördü. 

Büyük bir şaşkınlık yaşayan çocuklar, olayı ivedilikle ailesine bildirdi. Fakat köpekler, kısa bir süre içerisinde ağılda bulunan 2'si kuzu olmak üzere 6 koyunu telef ederken, talihsiz koyunların büyük bir kısmı da ağır yaralandı. 

Saldırgan köpekler, çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir güçlükle ağıldan çıkarıldı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye gelen güvenlik güçleri, koyunlara saldırıda bulunan 2 köpeğin, olay mahallinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta olduklarını tespit etti. Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin gözetimi altına alınan köpekler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na nakledildi.

"Ya evlatlarıma saldırsaydı"

Koyunları saldırgan köpekler tarafından feci şekilde telef edilen Cafer Gürül, "Ya evladımın birini yeseydi bu köpekler. Ben ne yapardım o zaman? Benim 3 tane evladım var. Ya onlardan birini parçalasaydı." şeklinde konuşarak gözyaşlarına boğuldu.

Söz konusu köpeklerin sahibinin tespit edilmesi için arama faaliyetlerinin devam ettiği öğrenilirken, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.







 

Yorumlar (0)