Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Muğla’da açılacak

Muğla’nın Saburhane meydanında açılacak olan Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi; bölgenin yemek kültürünü yaşatmak ve kentin gastronomi alanındaki yüksek potansiyelinin turizm sektörüyle entegre edilerek yeme içme kültürüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.

YAŞAM 19.10.2021, 17:32 20.10.2021, 08:58
Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Muğla’da açılacak

 Eşsiz lezzetleri bünyesinde barındıran Muğla mutfak kültürünü kayıt altına alarak, elde edilen kazanımların gelecek kuşaklara aktarılması, kentin yeme içme alışkanlıklarının ön plana çıkarılarak turizm alanında tanıtımlarının yapılmasını sağlamak amacıyla ‘Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’ açılıyor.  

Yöre yemekleri ön plana çıkacak

Saburhane Meydanı’nda açılacak olan ‘Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı’ yörenin geleneksel Muğla yemeklerine marka değeri katacak ve yörenin yemekleri semt pazarında lezzet severler ile buluşma şansına sahip olacak.  Ayrıca Türkiye’nin önde gelen şeflerinin katılımıyla yöre kadınlarının yaptığı yemekler yarışacak. Yarışmada derecede girenlere sertifikalar verilecek ve ödüller dağıtılacak.

Muğla yöresinin çok özel lezzetlerinin sunulacağı atölye çalışmaları ile birlikte her Perşembe ve Pazar günü şehrin Saburhane Meydanı’nda yöre kadınlarının ürettiği el yapımı organik ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. Menteşeli kadınlar ürettikleri ürünlerle hem ev ekonomilerine hem de kültür turizmine katkıda bulunmaları amaçlanıyor.

Yorumlar (0)