Lodos, İstanbul'a yağmur getirecek!

Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren şiddetli lodos nemli havayı beraberinde getiriyor. Bununla birlikte de İstanbul'da öğle saatlerinden sonra sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor.

YAŞAM 27.02.2020, 11:39
Lodos, İstanbul'a yağmur getirecek!

Ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Mersin, Adana ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı batıda düşüyor!

Hava sıcaklıklarının Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece yükseleceği, batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı öngörülüyor.

Bölgede etkisini gösteren sağanak yağmurlar rüzgarları daha da şiddetlendirecek. Cumartesi günü ise yağış tüm yurdu etkisi altına alacak. 

İstanbul Valiliğinden yapılan uyarıda, ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Şubat Çarşamba Marmara Bölgesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve 27 Şubat Perşembe etkisini kaybedecek lodos fırtınası için meteorolojik uyarıda bulundu'' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)