Kurtaramayınca çareyi kesmekte buldular

Kocaeli’ne bağlı Derince ilçesinde kaçarak uçuruma yuvarlanan ve itfaiye personellerinin tüm gayretlerine karşın kurtarılamayan kurbanlık büyükbaş hayvan, sahibinin talebi üzerine düştüğü yerde kesildi.

YAŞAM 20.07.2021, 23:13 21.07.2021, 15:11
Kurtaramayınca çareyi kesmekte buldular

Olay, Kocaeli’ne bağlı Derince ilçesinde bulunan Çınarlı Mahallesi’ndeki kurbanlık satış bölgesinde meydana geldi. Aktarılan bilgilere göre, Yasin Karadaş adlı yurttaşın kurbanlık satış bölgesinden satın aldığı büyükbaş hayvan, kesim alanına nakledilirken ipinin çözülmesi sonucunda kaçtı. Ormanlık bölgeye giren büyükbaş hayvanı saatlerce takip eden yurttaşlar, hayvanı yakalayamayınca durumu kurban yakalama timine iletti. Kurban yakalama timi tarafından uyuşturucu iğne ile yakalanmaya çalışılan büyükbaş hayvan, yaklaşık olarak 20 metre yükseklikteki uçuruma yuvarlandı.

Çareyi olduğu yerde kesmekte buldular

Daha sonra olay mahalline gelen itfaiye personelleri, büyükbaş hayvanı kurtarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin tüm müdahalelerine karşın uçurumdan çıkartılamayan büyükbaş hayvan, sahibinin talebi üzerine düştüğü yerde kesildi.

Hayvanı bütün gün boyunca yakalamaya çalıştıklarını dile getiren Yasin Karadaş, “Hayvanı satın aldığımız kişi ipini sağlam bağlamamış. Biz de getirip keseceğimiz yerde ipi bağlayacaktık. Yürürken bir baktık hayvan arkamızda yok. İpi çözülmüş, ardından ormanlık alana kaçmış. Sabahtan bu yana hayvan ormanlık bölgede. Kendi imkanlarımızla takip ettik. Derince Belediyesi personellerini aradık. Onlar memur arkadaşları gönderdiler. Uyuşturucu iğne yaptılar, ardından buradaki uçuruma yuvarlandı. Sonra itfaiye personellerini aradık. Onlar da geldiler. Uçurumdan kurtaramayınca kesmek zorunda kaldık. Bayram bize tam bayram oldu.” dedi.







Yorumlar (0)