Koronanın görülmediği tek ilçemiz!

Tüm dünyayı etkisi altına alan, Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilan etmesinden kısa süre sonra da Türkiye'nin tüm il, ilçe ve beldelerine yayılan koronavirüs bu ilçemizde görülmedi ancak buna rağmen tedbirler elden bırakılmıyor.

YAŞAM 15.05.2020, 09:44
Koronanın görülmediği tek ilçemiz!

Ordu ilinin Çatalpınar ilçesinde bugüne kadar hiç yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmadı.

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen, yayılım hızı ve öldürü etkisiyle kısa sürede dünyayı kuşatan yeni tip koronavirüs (Covid-19), Ordu ilinin Çatalpınar ilçesinde görülmedi. İlçe halkı, doğal beslendiklerini, kurallara riayet ettiklerini ve tedbirleri bir an bile gevşetmeden yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

15 Mayıs Cuma, saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 4 milyon 527 bin 811 insanı enfekte eden, 303 bin 438 insanın ölmesine neden olan; Türkiye'de ise 144 bin 749 insana bulaşan ve 4 bin 7 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip koronavirüs, özellikle sosyal hayatı ve ekonomileri olumsuz etkiledi. Son açıklanan rakamlara göre Ordu’da şimdiye kadar 19 kişinin yaşamını yitirdiği Covid-19 dolayısıyla tedbirler alınmaya devam ediliyor.

Her yerde var, orada yok!

Temiz havaya ve suya, doğal gıdaya ve sağlıklı yaşama, bunların üzerine insanların yoğun dikkatine rağmen Karadeniz Bölgesi'nde de koronavirüs yayılmış durumda. Ancak Ordu’nun 19 ilçesinden birisi olan Çatalpınar ilçesinde şu ana kadar hiç pozitif vakaya rastlanmadığı vurgulandı. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre ilçede yapılan yüzlerce testin sonucu negatif çıktı. Test sonuçlarını sevindirici bulan yöre halkı, rehavete kapılmadıklarını ve tedbiri elden bırakmayacaklarını söylüyor.

"Erken tedbir aldık"

Yeni tip koronavirüs salgınını duydukları günden itibaren ilçe insanı olarak tedbirleri ivedilikle aldıklarını söyleyen Ersin Bildi, “Dezenfekte ederek kendimizi koruduk. Tedbirlere harfiyen uyduk ve çok şükür ilçemizde böyle bir vakaya rastlanılamadı. Çok mutluyuz bu anlamda.” diye konuştu.

İlçede taksicilik yapan Habib Akyol, “Hijyene önem verdik. Dışarıdan kimseyi fazla ilçemize sokmadık. Taksi şoförü olduğum için aracımda sosyal mesafe kurallarına hep uydum. Maskelerimizi takıyoruz ve her müsait zamanda dezenfekte yapıyoruz. Tek sıkıntımız maddi. Başka da bir problem yok.” ifadelerini kullandı.

Ordu’ya seyahat kısıtlamasının kalkmasının yanlış olduğunu savunan Mahmut Gencel isimli vatandaş ise, “Bu anlamda ilçemizde vaka yok. Gelenlerde var mı onu da bilmiyoruz. Bizler ilçe olarak kendimizi iyi dezenfekte ediyoruz. Çok şükür vakanın olmaması bizler için sevindirici.” dedi.

"Halkımız çok duyarlı davrandı"

Ordu'daki 19 ilçeden tek Çatalpınar ilçesinde yeni tip koronavirüs vakasının olmadığını kaydeden Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe ise İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülkemizde vaka haberlerini duyduğumuz günden itibaren kaymakamlığımız başta olmak üzere sağlık müdürlüğümüz ve belediye başkanlığımız olarak gerekli çalışmaları yaptık. İnsanlarımızı bilinçlendirici broşürler ve maskeler dağıtarak, dezenfekte çalışmalarını artırarak önlemler aldık. Halkımız da çok duyarlı davrandı, kurallara uydu. İlçemizde bu zamana kadar vakaya rastlanmadı, inşallah bundan sonra da olmaz. Halkımızdan bu duyarlılığın devamını diliyoruz. Kırsal mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın oranı yüzde 80. Bu durum da vakaya rastlanmamasında önemli rol oynadı. Vatandaşlarımız tarımda zamanlarını geçirdi. Çatalpınar ilçesi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğünün kayıtlarına göre, Ordu’nun ilçelerinde sadece Çatalpınar ilçesinde Covid-19 vakasına rastlanmadı. Diğer ilçelerdeki yeni tip koronavirüs vaka sayıları ise şu şekilde:

Altınordu 89, Fatsa 50, Ünye 37, Korgan 31, Perşembe 14, Aybastı 13, Çamaş 10, Gülyalı 7, Kumru 6, Ulubey 6, Gölköy 5, İkizce 5, Kabataş 5, Mesudiye 5, Kabadüz 4, Akkuş 4, Gürgentepe 3 ve Çaybaşı 2.

Yorumlar (0)