Korona'ya karşı dolmuşuna maske taktı!

Ankara’da bir dolmuş şoförü, Covid-19'e (yeni tip koronavirüs) dikkat çekmek maksadıyla dolmuşuna dev maske taktı.

YAŞAM 18.03.2020, 09:37 18.03.2020, 13:06

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı yoğun önlemler alındı.

Başkent Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Abidinpaşa hattında dolmuş şoförlüğü yapan Adem Kaya da, yeni tip koronavirüse dikkat çekmek gayesiyle dolmuşuna maske taktı. 

Ankara dolmuşçuları olarak araçların tamamını dezenfekte ettirdiklerini belirten dolmuş şoförü Adem Kaya, “Araçlarımızın hepsi halkın güvenliği, çocukların, yaşlıların gönül rahatlığıyla inip binebilmesi için tek tek dezenfekte edildi. Her gün dezenfekte işlemlerinin uygulanmasıyla halkın güven ve huzur içinde yolculuk yapmalarını umut ediyoruz.” diye konuştu.

Dolmuş şoförü Adem Kaya, “Bentderesi dolmuş duraklarında Siteler, Abidinpaşa, Akdere, Mamak, karşı komşu durağımız Etlik, Hasköy, Dışkapı hatlarında çalışan bütün araçlarımız teker teker dezenfekte edildi ve günlük dezenfekte işlemleri de yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Dezenfeksiyon çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Adem Kaya, dolmuşların tavanında, yolcuların tutunduğu yerlerde, şoförün para kasasının bulunduğu bölümde, kapı girişlerinde ve metal kısımlarda ilaçlama ve temizlik işlemi yapıldığını anlattı.

Adem Kaya, dezenfeksiyon işlemlerindeki destekleri için belediye ekiplerine de şükranlarını sundu.

Dolmuşunun önüne maske takan Adem Kaya, “Koronavirüse (Covid-19) dikkat çekmek maksadıyla böyle bir çalışma yaptık. Tüm önlemlerin alındığı mesajı vermek istedik. Ülkemizin bu sıkıntının da en kısa zamanda üstesinden gelebileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüse (Covid-19) karşı aracında başka tedbirler de alan Adem Kaya, dolmuşun içine terlik ve çöp kutusu koydu.

Yorumlar (0)