Konya'da silahlı soyguncuya öyle bir şey yaptı ki...

Konya’da bir kuyumcuya giren silahlı soyguncu, gerçek diye imitasyon altınları alarak kaçtı.

YAŞAM 08.02.2021, 20:54 09.02.2021, 12:34
Konya'da silahlı soyguncuya öyle bir şey yaptı ki...

Bahse konu olay, merkez Meram ilçesinde bulunan Şükran Mahallesi Bedesten Çarşısı’ndaki bir kuyumcuda meydana geldi. Aktarılan bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen şüpheli, kuyumcuya gelerek Mehmet Bağcıatal’a (24) çeyrek altın ücretlerini sordu. Ardından tabancasını çıkaran şüpheli, "Beynini dağıtırım." diyerek altınları bez torbanın içine doldurmasını istedi. Mehmet Bağcıatal tezgahtaki imitasyon olan yaklaşık 30 adet altını bez torbanın içine doldurdu. Torbada gerçek altın olduğunu zannederek torbayı alan silahlı hırsız, olay mahallinden kaçarak izini kaybettirdi. Kuyumcunun ihbarıyla söz konusu adrese çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.



"Senin beynini dağıtırım"

İş yeri sahibi olan Mehmet Bağcıatal, “Yalnızdım. Müşteri gibi gelerek çeyrek altın fiyatını sordu. Ardından da altını vermek maksadıyla eğildim. Zaten soygun yapmayı kafaya koymuş. Silahı çekti, 'Doldur torbaya.' dedi. Ben de sakin olmasını istedim. Sol tarafıma geçti, 'Senin beynini dağıtırım.' dedi. Ben de vitrindekilerin imitasyon olduğunu bildiğim için başımdan savmak amacıyla torbayı doldurdum.” ifadelerini kullandı.



Güvenlik kamerasına yansıdı

Diğer yandan, imitasyon altınların gasbedilme anı işletmede bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüpheli şahsın iş yeri sahibine silah çektikten sonra, "Beynini dağıtırım." diyerek altınları bez torbaya doldurtması ve olay mahallinden uzaklaşması yer alıyor. 

İş yerinde gerçekleştirilen incelemenin akabinde güvenlik güçleri, silahlı soyguncuyu yakalamak maksadıyla bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

Yorumlar (0)