Klor faciası! 100 kişi zehirlendi

Antalya’da bir sitenin havuzuna ait klor tankında sızıntı meydana geldi. Sızıntı sonucunda 100 kişi zehirlendi. Durumu ağır olan 7 kişi ve bir itfaiye eri de hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 29.05.2019, 12:54 29.05.2019, 13:59
Klor faciası! 100 kişi zehirlendi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’nde bir sitenin yüzme havuzu suyunu dezenfekte etmek için, dün sabah saatlerinde kapalı otoparktaki tanklara bir ton klor dolduruldu. Fakat meydana gelen gaz sıkışması nedeniyle tanklardan birinin kapağı sızıntı yaptı. Sızıntının sonucunda akşam saatlerinde oluşan yoğun koku üzerine otoparkı kontrol eden görevliler, klorun tanktan taştığını fark ettiler.

100 KİŞİ KLOR GAZINDAN ETKİLENDİ

Yaklaşık 100 kişinin klor gazından etkilendiği olayda, birçok site sakini mide bulantısı ve kusma gibi şikâyetlerle evlerinden çıktı. Siteye ihbar üzerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Gazdan etkilenen site sakinlerine ambulanslarda sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye erleri de oksijen tüpleri ve gaz maskeleri takarak site sakinlerini evlerinden tahliye etti.

8 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen ve durumu ağır olan 7 site sakini ve bir itfaiye eri, ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

KLORUN TEMİZLENMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Sitenin tamamen tahliye edilmesinden sonra sızan klorun temizlenmesi için çalışmalar başlatıldı. Çevredeki binalar, temizlik çalışmasında yeniden oluşan yoğun gazın kimseyi etkilememesi için tahliye edildi. Evlerinden kucaklarında çocuklarıyla çıkan site sakinleri, gazdan etkilenmemek için ağız ve burunlarını elleriyle kapattılar.

İtfaiye ekipleri ve AFAD, gece yarısına kadar süren çalışma ile sızıntıyı önleyerek klorun temizlenmesini sağladı.

Yorumlar (0)