Kırklareli'ndeki arama çalışmalarında 3. gün: Kayıp vatandaş, 900 kişilik ekiple aranıyor

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen sel olayının ardından kaybolan vatandaşı arama çalışmaları 3'üncü gününde devam ediyor.

YAŞAM 07.09.2023, 09:46 07.09.2023, 18:03
Kırklareli'ndeki arama çalışmalarında 3. gün: Kayıp vatandaş, 900 kişilik ekiple aranıyor

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, itfaiye, Polis Arama Kurtarma Timleri, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ile askeri birliklerin akıntının sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu bölgenin yakınında kaybolan kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Gece saatlerinde de süren arama çalışmalarında termal kameralar kullanıldı. Günün aydınlanmasıyla birlikte arama çalışmaları da havadan ve karadan devam ediyor.

Tomruk ve ağaçların altı aranıyor

Suyun çekildiği Sisli Vadi mevkisinde bulunan tesisin çevresinde yapılan arama çalışmalarında ekipler, sele kapılarak gelen ağaç ve tomrukların etrafı ile altlarına da bakıyor.

900'ü aşkın kişi çalışmalara katıldı

5 kilometre uzunluğundaki alanda 900'ü aşkın kişi çalışma yürütüyor. Bölgede devam eden çalışmalarda iş makineleri de öbek öbek biriken kütük, ağaç ve tomruk birikintilerini kaldırıyor.

Arama kurtarma çalışmalarına komando birlikleri de dahil oldu. Orman köylüsü ise akıntının sürüklediği kütük ve tomrukların kaldırılması için çalışmalara destek veriyor. Arama kurtarma köpekleri de bölgede yürütülen çalışmalarda görev alıyor.

Olay nasıl olmuştu?

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde Salı günü sabaha karşı başlayan sağanak yağış, İğneada beldesini etkisi altına almış ve bölgede su baskınları ile dere taşkınlarına neden olmuştu.

Son 500 yılın en yoğun yağışı!

DSİ tarafından açıklanan verilere göre bölgeye son 500 yılın en yoğun yağışının düştüğü tespit edilmişti. Söz konusu yağışta metrekareye 24 saatte 196 kilogram yağış düşmüştü.

Değirmen Deresi taştı

Yağış nedeni ile Değirmen Deresi'nden taşan su Demirköy ve İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunda akıntıya neden olmuş, bu yüzden de yol bir süreliğine trafiğe kapatılmış, suların çekilmesinin ardından ise trafik akışı kontrollü şekilde yeniden sağlanmıştı.

Ormancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bölgede dizili tomruklar ile köklerinden sökülen ağaçlar, sel sularıyla akıntıya kapılarak sürüklenmiş ve bungalov evlerin olduğu tesise ulaşmıştı. Buraya ulaşan tomruklar ile ağaç kütüklerinin de etkisiyle bungalov evler sürüklenmişti.

Bölgeye gönderilen ekipler, taşkının ardından tesiste kalan 12 kişiden haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışmalarını başlatmıştı

6 kişi kurtarıldı, 5 kişi hayatını kaybetti

Ormanda mahsur kalan 12 kişiden 6'sı dün kurtarılırken, ikisi önceki gün, üçü de dün olmak üzere toplam 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

İşletme sahibine gözaltı kararı!

Bungalov evlerin ruhsata aykırı olarak inşa edildiğinin tespit edilmesi üzerine işletme sahibi hakkında, "taksir ile birden fazla kişinin ölümüne sebep olma" suçundan dolayı gözaltı kararı verilmişti. Zanlının yakalama çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)