Kimliğini kaybeden temizlik işçisi, kabusu yaşadı 

Arnavutköy’de temizlik işçisi olarak çalışan Bilal Ersöz, kimliğini kaybedince kabusu yaşadı. Dolandırıcılar, Ersöz adına şirket kurdu ve naylon fatura kesti. 

YAŞAM 20.06.2021, 12:44 21.06.2021, 09:20
Kimliğini kaybeden temizlik işçisi, kabusu yaşadı 

İstanbul Arnavutköy Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Bilal Ersöz, görevi sırasında içerisinde kimliği bulunan cüzdanını kaybetti. Ersöz, cüzdanının kaybolduğunu fark edince polise haber verdi. Aylar boyunca bulunamayan kimliğinin ardından ise Ersöz’ün evine tebligat geldi. Tebligat ile birlikte üzerine bir şirket açıldığını ve bu şirket için de binlerce liralık borca girildiğini öğrendi. 

2019’da kayıp ilanı verildi, 2 sene sonra borç geldi 

Bilal Ersöz: “2017-19 arasında Arnavutköy Belediyesi’nde temizlik işlerinde çalışıyordum. 2019 senesinde kimliğimi kaybettim ve emniyette tutanak tutarak kayıp ilanı verdim. Bir ay sonra da nüfus müdürlüğüne başvuruda bulundum ve ardından yeni kimliğimi aldım. O dönemde benim adıma şirket kurulduğunu öğrendim. Kimliğimi neden aldılar ve neden şirket kurdular bilmiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geçtiğimiz günlerce tebligat geldi. İlgili yere gittiğimde ne olduğunu öğrendim ve bunu benim yapmadığımı söyledim. Ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundum. Müfettişler bana şirketin açılışı ve kapanışı arasındaki tüm para trafiğini gösterdiler. Bir dünya borç varmış. Benim 2 çocuğum var ve zor durumdayım. Bu borcu karşılayamam.” 

Yorumlar (0)