Kentin bir aylık suyu kaldı

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "An itibarıyla kentimize su sağlayan 4 Eylül Barajı'nda su bitme noktasında, yaklaşık olarak bir aylık suyumuz kaldı." dedi. Kentin içme suyu gereksinimini karşılayan 4 Eylül Barajı'na, Hafik ilçesinde yer alan Pusat Özen Barajı'ndan su aktarılması maksadıyla başlatılan isale hattı faaliyetleri ise sürüyor.

YAŞAM 21.09.2022, 18:35
Kentin bir aylık suyu kaldı

Başkan Bilgin, 52 kilometre uzunluğuna sahip olacak olan hattın 14 kilometrelik ilk kısmında incelemeler yaparak yetkililerden bilgi edindi.

Bilgin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki barajı bir araya getirecek olan projenin hayırlı olmasını temenni etti.

"Bir aylık suyumuz kaldı"

Kentte uzun bir süredir su probleminin gündemde olduğunu ifade eden Bilgin, "An itibarıyla kentimize su sağlayan 4 Eylül Barajı'nda su bitme noktasında, yaklaşık olarak bir aylık suyumuz kaldı. Bu problem uzun bir süredir gündemimizdeydi, hususun Sayın Cumhurbaşkanımıza art edilmesinin akabinde hızlı bir şekilde yatırım programına dahil edilerek projenin ihalesi yapıldı." şeklinde konuştu. 

Projenin ilk bölümü olan 14 kilometrelik alanda faaliyetlerin sürdüğünü kaydeden Bilgin, "Allah'ın izniyle hızlı şekilde projenin ilk adımını bitirmeyi arzu ediyoruz çünkü ciddi anlamda su sıkıntısıyla karşı karşıya durumdayız. Tavra Deresi'nden aldığımız su kentin yaklaşık olarak yüzde 70'inin gereksinimini karşılıyor. Kalan bölümü de barajdan aldığımız su." bilgisini aktardı.

"Planlı kesintiler başlayacak"

Başkan Bilgin, 4 Eylül Barajı havzasının yeteri oranda yağış almadığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Kentimiz susuz kalmasın diye yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Kasım ayının sonuna doğru projenin ilk etabı tamamlanacak fakat suyumuz o zamana kadar yetmeyecek gibi görünüyor. İlerleyen süreçte haftanın bir gününde bölgesel su kesintileri yapacağız. Kışın çok daha büyük sorunlar yaşamamak için önümüzdeki hafta itibarıyla belirli bir programa göre planlı su kesintileri yapacağız. Su kaynaklarımız sınırsız değil. Suyu tasarruflu kullanmalıyız. Sivas sakinlerinden anlayış bekliyoruz. Bahse konu proje önümüzdeki yaz aylarında tamamlanmış olacak."

Yorumlar (0)