Bursa'daki terör saldırısının failleri tutuklandı

Bursa'da 20 Nisan 2022'de infaz koruma memurlarının bulunduğu cezaevi servis otobüsünü hedef alan bombalı saldırıyı düzenleyen üç terörist tutuklandı.

GÜNDEM 21.09.2022, 19:26 22.09.2022, 16:04
Bursa'daki terör saldırısının failleri tutuklandı

Bursa'da, infaz koruma memurlarının bulunduğu servis aracını hedef alan bombalı saldırıyı düzenleyen üç terörist tutuklandı.

Üçü de tutuklandı

Kentte geçtiğimiz 20 Nisan tarihinde cezaevi servis otobüsünü hedef alan bombalı saldırıyı düzenleyen ve geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'e bağlı Dikili ilçesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalanan MLKP terör örgütü üyesi Dilek Aksu ve Seda Baykal ile kuryelik yaptığı tespit edilen Mehmet Mustafa Uskar'ın emniyetteki işlemleri sona erdi.

Zanlılar, geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye getirildi.

Savcılıktaki sorgularının tamamlanmasının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan üç terörist tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise yol kenarına konumlandırılan EYP'nin (el yapımı patlayıcı) uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi neticesinde bir infaz koruma memurunun şehit düşmesine, 23 ceza infaz kurumu memurunun ise yaralanmasına yol açan terör saldırısına dair tahkikat başlatıldığı anımsatıldı.

Başsavcılık tarafından verilen talimatın ardından parmak izi neticesi, tanık beyanları ve kamera görüntüleri gibi deliller sonucunda bahse konu saldırıyı gerçekleştiren MLKP terör örgütü mensuplarının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şüpheli şahısların İzmir'e bağlı Dikili ilçesinde yakalandıkları anımsatıldı ve dört gün süren gözaltının ardından gönderildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandıkları belirtildi.

Ne olmuştu?

Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gitmekte olan infaz koruma memurlarının bulunduğu otobüsün geçişi esnasında meydana gelen terör saldırısında 36 yaşındaki infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit düşmüştü.

Yorumlar (0)