Kayseri'de paraşütçülerden, kadına şiddete farkındalık

Kadın Acil Destek Uygulaması’na dikkat çekmek amacıyla 3 paraşütçü, havada 'Tek tuşla şiddetin karşısında, kadınların yanında KADES' pankartı açtı. 

YAŞAM 02.10.2021, 10:22 04.10.2021, 11:49
Kayseri'de paraşütçülerden, kadına şiddete farkındalık

Kadına şiddetle etkin mücadele ve şiddet halinde olaylara daha çabuk müdahale edilmesi için geliştirilen KADES, taciz ve şiddet gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla 2018'de kullanıcılara sunuldu.

500 adli olaya müdahale edildi

Hayata geçen KADES uygulaması, Türkiye genelinde 2 milyon 619 bin 158 kadın tarafından kullanıldı.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği Kayseri’de meydana gelen 500 adli olaya müdahale etti.

10 binin üzerinde bilgilendirme broşürü ve 5 bin maske dağıttı.

3 paraşütçü, KADES programına farkındalığı artırmak ve bölgede kadınların bilinçlenmesi amacıyla Ali Dağı Paraşüt Alanı’nda, “Tek tuşla şiddetin karşısında, kadınların yanında KADES” yazılı pankartlar açtı.

“Erken müdahaleyi hedefliyoruz”

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği Komiseri Canan Çopur, etkinliğe ilişkin bir açıklama yaptı ve“Bugün Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği olarak KADES uygulamasını tanıtmak ve farkındalık oluşturmak için hazırlanmış pankartımızı 3 paraşütçüyle birlikte, Ali Dağı’ndan paraşüt indirme bölgesine kadar dalgalandırdık. KADES uygulamasıyla kadına şiddete daha çabuk müdahale etmeyi hedefliyoruz. Ne kadar çok kadınımız uygulamayı indirirse o kadar faydalı olacaktır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)