Karantinadaki kızıyla böyle haberleşti!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Avrupa ülkelerinden gelenlerin karantinaya alındığı yurdun önüne gelen bir baba, kızının yerleştirildiği odanın karşısındaki kaldırımdan kızı ile telefonda konuştu.

YAŞAM 18.03.2020, 13:15 18.03.2020, 16:10

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında 9 Avrupa ülkesinden getirilen Türk vatandaşları, İstanbul'da boşaltılan öğrenci yurtlarına getirilerek karantinaya alındı. 

İstanbul'un Başakşehir ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman yurdunda yakınları bulunan bazı kişiler, yurdun önüne geldi. 

Fransa'ya dil eğitimi almak üzere giden kızının yurtta kaldığı öğrenilen baba Levent Demirkale, kızının gereksinimlerini sormak üzere yurdun önüne geldi. 

Polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbirleri alınan ve giriş çıkışlara kapatılan yurdun etrafında baba Levent Demirkale, kızının yerleştirildiği odaya yakın bir yerde durarak kızını aradı. 

Kaldırımda duran baba, yurttaki kızı Ecenaz ile telefonda görüşerek neye ihtiyacı olduğunu sordu. Baba Levent Demirkale, aradaki 15- 20 metre mesafeden pencerede duran kızını gördü. 

"Şu anda hiçbir şey kabul etmiyorlar"

Baba Levent Demirkale, "Tam dönecekti bir hafta öne aldık ama bu olay patlayınca dışişlerine başvurduk. Kaldırdılar uçakları dün geldi. İçeride her şeyleri iyiymiş ama ıslak mendil, sprey, yer temizlemek için bir şeyler istiyor. Diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Çamaşır, tişört gibi şeyleri verebilir miyiz diye sorduk. Şu anda hiçbir şey kabul etmiyorlar. Yurt yönetimiyle görüşeceğiz.  Yemekleri veriliyor. Tek kişilik odalarda kalıyorlar." ifadelerini kullandı. 


 

Yorumlar (0)