Karadeniz'i sel vurdu, AFAD son durumu bildirdi

AFAD dün Kastamonu, Sinop, Samsun ve Amasya'da etkisini gösteren kuvvetli yağışlar neticesinde meydana gelen sel ve su baskınları hakkında bilgiler verdi. Ölü ve kayıp vatandaşların olduğu kaydedildi.

YAŞAM 05.06.2023, 17:22 Hakan Öksüz
Karadeniz'i sel vurdu, AFAD son durumu bildirdi

Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde meydana gelen kuvvetli yağışlar, sel ve su baskınlarına yol açtı. Kastamonu, Sinop, Samsun ve Amasya'da etkili olan yağışlar, günlük hayatı felç etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgede yaşanan su baskınlarından sonra ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini bildirdi. Belediye, AFAD, itfaiye, jandarma, KGM, Kızılay, UMKE, DSİ ve YEDAŞ ekiplerinin sahada olduğu belirtildi.

Amasya'da sele kapılan araçtaki bir kişi öldü, bir kişi kayıp

Dün etkisini gösteren kuvvetli yağışlardan dolayı Amasya-Erzincan kara yolunun Kışlacık mevkisinde kara yolu ulaşıma kapandı. Yol, saat dün akşam 22.00'de tek yönlü olarak trafiğe açıldı. Saat 16.50'de Amasya merkez Kışlacık Köyü'nde 3 vatandaşın içinde yer aldığı aracın sele kapıldığını aktaran AFAD, "Bir vatandaşımız kurtarıldı, birinin maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp vatandaşımız ise aranıyor." açıklamasını yaptı.

Samsun'da 1 kişi can verdi

Samsun'un Ladik ilçesine bağlı Tüfeklidere Mahallesi'nde bugün köprüde kalan bir aracın içindeki vatandaşın kurtarıldığı kaydedildi. Tekkeköy, İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiği kaydedilen açıklamada, "Ladik ilçesi Alıçlı Mahallesi'nde bir vatandaş sele kapıldı. Ekipler, vatandaşın cansız bedenine ulaştı. Ayancık'ın Kestanelik köyünde 8 kişi mahsur kaldı. Buradaki vatandaşlar kurtarıldı." denildi.

Kastamonu'daki durum

Aktarılan bilgilere göre Kastamonu'nun Çatalzeytin ile Bozkurt ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışlar, can kaybına yol açmadı. Abana ile Çatalzeytin ilçelerinde dere taşması yaşandı. Bozkurt ilçesinde ulaşım aksadı. Bozkurt Bayramgazi köyünde bir araç sele kapıldı. Bayramgazi yolu önlem amaçlı trafiğe kapatıldı. Toplamda 30 köyün elektriği kesildi. Kent genelinde 38 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yorumlar (0)