Karadeniz fıkrası gibi mahalle: Bir adımla iftar saati değişiyor

Ülkemizde eşi ve benzeri olmayan mahallede, bir adımla iftar saatinde değişiklik oluyor.

YAŞAM 13.04.2021, 22:23
Karadeniz fıkrası gibi mahalle: Bir adımla iftar saati değişiyor

Ordu’ya bağlı Şentepe Mahallesi ile Samsun’a bağlı Ambartepe Mahallesi'nde oturanlar, kapı komşusu olmalarına karşın iftarlarını 2 dakika arayla açıyor. Bir adımda kent değiştiren yurttaşlar, bölgede yan yana 2 cami olduğundan dolayı zaman zaman ezan seslerini karıştırsalar da, bu duruma artık adapte olduklarını belirtiyor. 

Yarısı Samsun, yarısı Ordu

Samsun’a bağlı Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe Mahallesi ile Ordu’ya bağlı İkizce ilçesine 24 kilometre uzaklıktaki Şentepe Mahallesi’nin hudutları, 7 metre genişliğindeki bir yol ile birbirlerinden ayrılıyor. Yaklaşık olarak 80 senelik yerleşim yeri olan bölgede her iki şehrin hudut çizgisi olarak kabul gören yolun yarısı Ordu'ya, diğer yarısı Samsun topraklarında yer alıyor. Karşı komşular birbirlerini aramak istediklerinde, şehirlerarası kodu girmek durumunda kalıyor. Komşular iftarı da 2 dakika arayla açıyor. 

“2 dakika sonra açıyoruz”

Samsun tarafında ikamet eden Turan Kışla, mahalledeki yolun, her iki tarafın hududu olduğunu dile getirdi. Ülkemizde eşi benzeri olmayan bir bölgede ikamet ettiklerini söyleyen Kışla, “Yolun karşı tarafı Ordu'ya bağlı. Burada iftar ve sahurda ikişer dakikalık bir fark oluyor." dedi.

“Seyahat yasağından etkilenmiyoruz”

Korkmaz Kışla adlı yurttaş ise Ordu tarafından ikamet ettiğini ve Samsun bölgesinde bulunan bakkala giderek alışveriş yaptığını söyleyerek, “Dayım Samsun tarafından bakkal işletiyor. Ekmek almak için Samsun'a gidiyorum. İller arasındaki seyahat yasağı da bizi etkilemiyor." sözlerini sarf etti. 





Yorumlar (0)