Kanseri yenen genç kadın, embriyo dondurma yoluyla anne oldu!

İzmir’de 3 yıl önce kansere yakalanan Deniz Işık, kemoterapiye girmeden önce doktorunun embriyo dondurma tavsiyesine kulak verdi. Hastalığı yendikten sonra genç kadın, hamile kaldı ve çocuğunu kucağına aldı.

YAŞAM 24.02.2021, 12:40 25.02.2021, 10:22
Kanseri yenen genç kadın, embriyo dondurma yoluyla anne oldu!

En büyük hayali anne olmaktı, ama bir hastalık buna mani oldu. Hastalığı yendi ve annelik hayalini gerçeğe dönüştürdü! İzmir’de yaşayan Deniz Işık’a, yaklaşık 3 yıl önce lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle göreceği kemoterapiden önce Işık’a doktoru, hamile kalabilmesi için ‘embriyolarını dondurma’ tavsiyesinde bulundu. Bu tavsiyeye uyan Işık’ın hayalleri de gerçek olmuş oldu.

Kolunda bir kitle fark etti, Lenfoma teşhisi konuldu

Kanseri yenen fakat menopoza giren genç kadın, doğurganlığını da kaybetti. Böylece dondurulmuş embriyosuyla gebe kalan Işık, hayatta en çok dilediği şey olan ‘anne olma’ duygusunu tattı. bir havayolları şirketinde kabin amiri olarak görev yapan 38 yaşındaki Deniz Işık, eşi Onur Işık ile hayatın hem güzelliklerini hem de kötülüklerini bir arada yaşadı.

2017 yılında kolunda bir kitle gören Deniz Işık, eşi ile nişanlı oldukları dönemde doktora gitti. Lenfoma teşhisi konulan Işık, uzun süren kemoterapi sürecinin ardından zor günleri geride bırakarak hastalığı yendi.

Oğlu ve eşi ile birlikte olduğu için şükrediyor

Işık’a dondurulmuş embriyolar, Mayıs 2019’da transfer edildi. Doktor kontrolünde bir hamilelik süreci geçiren Işık, 2 Şubat 2020 tarihinde normal doğum yoluyla oğlu Aslan Leon’ya kovuştu. Deniz Işık bu süreçte kendisiyle olan Kent Hastanesinde Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü’ye teşekkür ederken, iyileştiğini ve kontrollerinin sürdüğünü de belirtti. Embriyo dondurma olayından haberi olmasaydı anne olamayacağını beliren Işık, yaşadığım her an için, oğlu ve eşi ile beraber olduğu için şükrettiğini de belirtti.

Yorumlar (0)