KADES, kadınların en büyük yardımcısı: Uygulamayla kurtulan kadın, dehşet anlarını anlattı 

Gaziosmanpaşa’da yaşanan olayda dini nikahlı eşi tarafından rehin alınan ve başına silah dayanıp öldürülmekle tehdit edilen kadın, KADES uygulaması üzerinden ekiplerden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine ulaşan özel harekat ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla kurtulan kadın, dehşet anları anlattı. 

YAŞAM 07.12.2021, 10:20 07.12.2021, 11:40
KADES, kadınların en büyük yardımcısı: Uygulamayla kurtulan kadın, dehşet anlarını anlattı 

Dün sabah saatlerinde İstanbul Gaziosmanpaşa’ya bağlı Yıldıztabya mahallesinde yaşanan olayda 35 yaşındaki İsmail Güneş, 28 yaşındaki dini nikahlı eşi Ayşegül Geçim’i rehin aldı. Geçim’in yaşadığı eve gelen ve eşine saldırıp başına silah dayayan Güneş, kapıyı kilitledi ve yardım etmek isteyenlere fırsat tanımadı.  

KADES uygulaması sayesinde kurtuldu 

İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Kadın Destek Uygulaması (KADES) telefonunda yüklü olan Ayşegül Geçim, polis ekiplerine yardım sinyali gönderdi. Çağrıyı alan ekipler, kısa sürede Geçim’in evine ulaştı. Evin çevresinde güvenlik önlemleri alan özel harekat polisleri, başarılı operasyonla hem İsmail Güneş’i vurarak etkisiz hale getirdi hem de Ayşegül Geçim’in daha fazla zarar görmesini engelleyerek kurtardı. 



Dehşet anlarını anlattı 

Ayşegül Geçim, yaşadığı dehşet anlarını şu cümlelerle anlattı: “Bu zamana kadar bana yaptıklarının hesabını teker teker versin. Hiçbir kadın benim yaşadıklarımı yaşamasın. Beni günlerce dövdü. Bana günlerce eziyet etti, işkence yaptı. En sonunda da kafama silah dayadı. KADES’ten yardım istemeseydim ve polis hemen gelmeseydi ben şu an yaşamıyor olurdum. Benim 4 çocuğum var.” 

“Beni kurtarın” 

Ayşegül Geçim: “Hiçbir kadın artık erkeklerden korkmasın. KADES indirsinler ve kullansınlar. Polise gitsinler ve şikayet etsinler. Şikayetlerini de geri almasınlar. Tehditlere boyun eğmesinler. 4 çocuğumu da zarar vermesin diye koruma altına aldılar. Beni de koruma altına almak istediler ama ben yaşadığım ve büyüdüğüm yerden ayrılmak istemiyorum. Ne kadar saklanabilirim zaten? Kaçmak istemedim. Bu erkekler elini kolunu sallayarak dolaşacak da ben mi kadın sığınma evinde kalacağım? Bunu kabul etmedim. Ölümü göze aldım ama iyi ki de kabul etmedim. İnşallah içeriye atılır da dışarı çıkamaz. Artık iyi hal indirimi de kravat indirimi de yapılmasın. Bir kravatla adam olunmaz. Evime giremiyorum. Çocuklarımı göremiyorum. Artık buradan taşınmam lazım. Ben destek istiyorum, yardım istiyorum.” 

Yorumlar (0)