KADEM'den "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" haberine suç duyurusu

KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği), "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" başlığıyla haberin yayınlandığı internet sitesinin, haber muhabiri ile yazı işleri müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

YAŞAM 29.06.2021, 16:22
KADEM'den "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" haberine suç duyurusu

KADEM avukatları, Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini sundu.

“Hakaret”, “iftira” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” şikayeti

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, haberin yayınının yapıldığı Oda TV isimli internet sitesinin haber muhabiri ile yazı işleri müdürü hakkında iftira, hakaret ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçları dolayısıyla dava açılması istendi.

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Canan Sarı, Adliye önünde yaptığı açıklamada Oda Tv'de sitesinde yayınlanan "Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" isimli haberde, "KADEM Vakfına ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'ndan taşındığı öne sürülen silahların fotoğraflarına Oda TV ulaştı" sözlerine yer verildiğini aktardı.

“Hukuk önünde hesaplaşacağız”

Bu silahların gerçek olmadığını ve TRT tarafından çekilen, FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon aksesuarları olduğunu belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pandemi sebebiyle 1 yıldan uzun süredir öğrenci olmayan binaya 'kız öğrenciler çıkarken silah taşındığı', ‘olayı fark eden öğrencilerin şoke olduğu' tarzındaki yalanlarla öne sürülen haber, hayal ürününün ötesinde her açıdan KADEM'i itibarsızlaştırma çabasından ibarettir. Objektif habercilikten her fırsatta dem vuranların habercilik ahlakını da bu durum ortaya çıkarmıştır."

Emniyet ekiplerinin bilgisi dahilinde mahalle sakinlerinin de gözlerinin önünde uygulanan çekimlerdekli set malzemelerinin taşınmasını "gizli bir silahlanma hareketi" şeklinde göstermenin mantık ve akıl dışı olduğunu dile getiren Sarı, “Bütün iletişim kanalları açık olan KADEM'i değil, tadilat ve pandemi sebebiyle kapalı olan yurdu, kısıtlamaların devam ettiği pazar günü arayıp ulaşamadıklarını belirtmek habercilik değildir. Burada yapılan, siyasi ajandası olan bir algı operasyonudur. KADEM’i, sözde haberle itibarsızlaştırmaya çalışanlarla hukuk önünde hesaplaşacağız."sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)