Japonya'dan kediyi tedavi eden hastaneye bağış!

Anne kedinin hastalanan yavursunu alarak İstanbul Küçükçekmece'de bir hastaneye getirmesinden etkilenen Japon kadın, o hastaneye para bağışında bulundu.

YAŞAM 13.05.2020, 11:20 13.05.2020, 11:29
Japonya'dan kediyi tedavi eden hastaneye bağış!

Japonya'da bir kadın, İstanbul Küçükçekmece'de bir hastanede yaralı yavru kediyi tedavi eden ve anne kediyi besleyen sağlık personeline teşekkür ederek, hastaneye 30 bin yen, yani yaklaşık 2 bin TL bağışta bulundu.

İstanbul Küçükçekmece'de 29 Nisan’da yavrusunu bir hastanenin aciline ağzında taşıyarak getiren anne kediye ve yavursuna acil servis ekibinin yardımsever yaklaşımı sosyal medya üzerinden dünyaya yayıldı.

Yavru kediyi tedavi eden ve anneyi de besleyen hastane yetkilileri Türkiye’de alkış alırken, olay sosyal medya kanalıyla birçok ülkede olduğu gibi Japonya’da da ulusal haberlere konu oldu.

Haberi okuyunca gözyaşlarını tutamayan bir Japon kadın, hastane kadrosunun hayvanlara yönelik örnek davranışı sebebiyle kedilerin bakımı için maddi teşekkür de bulunmak istedi.

İsminin saklı kalmasını isteyen Japon kadın, içine 30 bin yen (yaklaşık olarak 2 bin lira) para koyduğu mektubu Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliğine gönderdi.

Japon kadın, mektubunda, anne kedi ve yavrusuna hastanede gösterilen ilgiden çok etkilendiğini vurgulayarak, hastane görevlilerine minnettar olduğunu ifade etti.

Haberi görünce duygulandığını dile getiren kadın, "Anne kedi ve yavrusuna sahip çıkan hastane görevlilerine müteşekkirim. Cesur annesi ve minik yavrusunun sağlığına kavuşmasından çok mutlu oldum. Lütfen bu parayı kedilerin tedavisi, bakımı ve mamaları için kullanın." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, olayın duyurulmasına yönelik sosyal medyanın gücü ve önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, merhamet ve şefkat olgularının sosyal medya kanalıyla dünyayı hızla dolaşıp yayılabileceğini kaydetti.

Olay

Olay, bir sosyal medya kullanıcısının İstanbul Küçükçekmece'de bir hastanede çektiği fotoğrafları 29 Nisan'da Twitter hesabından paylaşmasıyla dünya gündemine geldi.

Fotoğraflara göre anne kedi bariz bir şekilde, hasta yavrusunu ağzında taşıyarak hastaneye getirdi. Hastane personeli, hem yaralı kediyi tedavi etti hem de anne kediye mama verdi.

Acil servis çalışanlarının yavru kediye müdahale etmesi ve anne kediyi beslemesine ilişkin fotoğraflar, ulusal basında geniş yer aldıktan sonra yurt dışında da karşılık buldu.

Fransız medyası da işledi

Haber Fransız basınında da yer alırken bazı Fransız vatandaşlar, ''Türkler sağlıkta o kadar ilerlemişler ki kedilere bile bakıyorlar'' diyerek Fransa hükümetine taş attı.

Bir başka Fransa vatandaşı da “Bizde yaşlıları hastaneye almıyorlar, Türkler sokak kedilerini bile tedavi ediyor” yorumu yaptı.

Yorumlar (1)
Kedi Dostu 4 yıl önce
https://www.youtube.com/watch?v=t2aawHI4ZnQ