Hasta yavrusunu ağzında acile getirdi

Önce Türkiye ardından çok sayıda ülke, hasta yavrusunu acil servise getiren anne kediyi ve yavru kedinin tedavisi için çaba sarfeden Türk sağlık çalışanlarını konuşuyor.

YAŞAM 30.04.2020, 10:25
Hasta yavrusunu ağzında acile getirdi

Annelik. Hiç şüphesiz hem insanlarda hem de hayvanlarda aynı güçlü içgüdüyü veriyor. Geçtiğimiz gün Merve ÖZcan isimli kişi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Hasta yavrusunu ağzında acile getiren bir anne kedinin, yavrusunu tedavi eden sağlık çalışanlarının yanında bekleyişi herkesi duygulandırdı. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan anne kedi ve sağlık çalışanları yurt dışında da konuşulmaya başlandı.

Doktorlardan yardım istedi

Anne kedinin bariz bir şekilde yavru hastasını tedavi etmesi için acil servise getirdiği, yavru kedinin de hastalıktan dolayı idrarını kaçırdığı görülüyor. Acil servis girişinde önce anne kediyi bir sağlıkçı karşılıyor. Ardından sağlıkçı, doktorlara durumu bildiriyor. Bir anda doktor ve hemşirelerle etrafı dolan anne kedi, yavrusunu sağlıkçılara emanet ediyor ve beklemeye başlıyor.

Acil serviste yavru kedinin bakımı yapılıyor ve hem anne kediye hem de yavru kediye süt ve mama veriliyor.

Hastane çalışanları yavru kediye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra anne kedi ile birlikte yavru kediyi alarak veterinere götürüyor.

Veterinerde yavru kedinin tedavi edildiği ve anneye teslim edildiği, annenin de yavursunu alarak veterinerden ayrıldığı bilgisinin geldiğini de belirtelim.

Fransız medyası da işledi

Haber Fransız basınında da yer alırken bazı Fransız vatandaşlar, ''Türkler sağlıkta o kadar ilerlemişler ki kedilere bile bakıyorlar'' diyerek Fransa hükümetine taş attı.

Bir başka Fransa vatandaşı da “Bizde yaşlıları hastaneye almıyorlar, Türkler sokak kedilerini bile tedavi ediyor” yorumu yaptı.

Yorumlar (0)