İzmirlileri 6 yıldır ‘Davulcu Abla’ sahura kaldırıyor

İzmir Bornova da yaşayan 45 yaşındaki Zahide Köse, 6 yıldır ramazanda davulu çalarak ve maniler söyleyerek İzmirli vatandaşları sahura kaldırıyor. Mahallelinin kendisine ‘Davulcu Abla’ diye seslendiğini söyleyen Zahide Köse, “Yıllardır isteyerek ve severek ramazan davulculuğu yapıyorum. Mahalleliye bu şekilde hizmet vermekten mutlu oluyorum” dedi.

YAŞAM 06.04.2022, 10:42 07.04.2022, 09:19
İzmirlileri 6 yıldır ‘Davulcu Abla’ sahura kaldırıyor

45 yaşındaki Zahide Köse İzmir’in Bornova ilçesinde yaşıyor. Evli ve aynın zamanda 1 çocuk annesi olan Köse, Bornova’ya bağlı Ümit Mahallesi’nde davuluyla maniler eşliğinde vatandaşları sahura kaldırıyor.

6 senedir her ramazanda mahalleliyi sahura kaldırdığını söyleyen Köse, bu geleneği devam ettirdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Köse; “35 sendir bu mahallede yaşamaktayım. Geçimimizi hurda eşyalar toplayarak sağlıyoruz. Her yıl Ramazan ayı geldiğinde ise aile ekonomimize katkıda bulunmak için ramazan davulu çalıyorum. Yaptığım işi isteyerek ve severek yapıyorum. Bana kızım ile yeğenim de eşlik ediyor. Bütün çabam kızım için. Ona güzel bir nişan yapmak istiyorum. Bunun için de mücadele ediyorum. Mahalle sakinleri de benden desteklerini esirgemiyor. Bana ‘Davulca Abla' diyerek sesleniyorlar. Bu beni daha da memnun ediyor” dedi.

Davulcu Abla’nın manilerini dinlemek isteyenler balkon ve pencerelerde onu bekliyor

Ümit Mahallesi Muhtarı Ayhan Polat, Zahide Köse'yi çocukluğundan beri tanıdığını belirtti ve şunları söyledi: “İlk zamanlarda Zahide'ye biz ‘sen yapamazsın' dedik. Fakat öyle olmadı. Zahide bu işi çok güzel şekilde yapmayı başardı. Zahide’yi tüm mahalleli seviyor ve manilerini dinlemek isteyenler sahurda balkon ve pencerelerde onu bekliyor. Mahalleli ne zaman ‘Davulcu Abla' bizim sokağımızdan geçer diye merakla onu bekliyor.’’

“Zahide, davulcu olarak çok seviliyor”

Zahide Köse ile 36 senedir aynı mahallede yaşadığını söyleyen Gülperi Topçu ise, “Muhtarımız ile mahalle sakinleri olarak bizler Zahide'nin Ramazan’da davulcu olabilmesi için imza topladık. Kadın davulcu olarak Zahide çok seviliyor ve tutuluyor. Zahide bizlere sahurda çok güzel maniler söylüyor. Zahide, sesi güzel olduğundan İstanbul'dan da iş daveti aldı. Hurda toplayarak geçimini sağlayan ve çocuğunu okutan Zahide'ye yaptığı için mahalle sakinleri olarak hepimiz destek veriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)