Eski devlet başkanı, Putin’in hedefini açıkladı: "Vladivostok'tan Lizbon'a kadar..."

Tüm dünya, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta ateşkes kararı alınıp alınmayacağını merak ederken, Rusya Eski Devlet Başkanı D. Medvedev, Putin'in Vladivostok'tan Lizbon'a doğru uzanan bir Rusya imparatorluğu hedefi olduğunu iddia etti.

GÜNDEM 06.04.2022, 11:05 06.04.2022, 11:11
Eski devlet başkanı, Putin’in hedefini açıkladı: "Vladivostok'tan Lizbon'a kadar..."

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı ve Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Putin'in hedefini açıkladı.

“Vladivostok'tan Lizbon'a uzanan Rus İmparatorluğu…”

Telegram üzerinden açıklama yapan Medvedev, Putin'in bu operasyonu, Ukrayna'ya ve Sovyet ülkelerine barış getirmek adına başlattığını öne sürdü. Medvedev, Ukrayna'da Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Naziler, katiller ve onların destekçilerinin Rusyafobi'yi tetiklediğini ve Putin'in söz konusu bu operasyon ile bu bölgeden Nazileri arındırdığını ifade etti.

Medvedev daha sonra Rusya'nın hedefine temas ederek "Gelecek nesillere Ukrayna'da barış getirmek ve Vladivostok'tan Lizbon'a kadar uzanan bir Avrasya inşa etmek hedefindeyiz" açıklamasını yaptı. 

Putin ‘Nazizm’den arındırma’ demişti

Savaşın başlamasından önce Putin, ulusa sesleniş konuşmasında "Askeri bir operasyona karar verdim. Operasyonun hedefi; Kiev rejimi tarafından sekiz senedir soykırıma, istismara maruz kalan insanları korumaktır. Rusya vatandaşlarına karşı da olmak üzere sivillere karşı çok fazla kanlı suç işleyenleri tespit etmenin haricinde Ukrayna'nın, militarizm ve Nazizm'den arındırılması için çaba göstereceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)