İzmir'de Körfez kahverengiye teslim!

İzmir’de yol çalışması sırasında patlayan temiz su borusu körfezin sularını kahverengiye döndürdü.

YAŞAM 04.11.2019, 09:52 05.11.2019, 11:05
İzmir'de Körfez kahverengiye teslim!

İzmir'in Konak ilçesi Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde gerçekleşen olay İzmirlileri korkuttu. Patlayan su borusu yüzünden evlere ve iş yerlerini su bastı. Patlayan borudan akan sular denize ulaşınca masmavi körfez kahverengiye büründü.

Olayın gerçekleştiği tarih 3 Kasım saat 15.30 olarak kaydediliyorç Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde su borusu patlamasıyla ilgili iddialar ise yol çalışması yapıldığı bilinen sokakta nedeni tespit edilemeyen bir şekilde temiz su borusunun patladığına işaret ediyor.

Borunun patlaması sonucu gerçekleşen şiddetli taşkın sonucunda kimi ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Zor durumda kalan mahalleli yetkililere haber verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği müdahalenin ardından patlama sonrası devam eden taşkın durduruldu. Can kaybı olmadığı kaydedildi ancak kimi evlerde ve dükkânlarda gerçekleşen mal kaybı önlenemedi. Yetkililerin yaptığı açıklamalar patlayan borunun temiz su borusu olduğuna işaret ediyor.

"Denizi görünce şok oldum"

Temiz su borusunun ani şekilde patlaması sonucu İzmir Körfezi'nin rengi kahverengiye dönünce, kıyı boyunca manzarayı gören İzmir sakinleri şaşkınlığını gizleyemedi.

İzmirli bir vatandaş Adem Küçük’ün (33) açıklaması "Umarım yetkililer en kısa sürede körfezi temizler ve bizler de o güzel manzarayı izlemeye devam ederiz" şeklinde oldu.

Yetkilileri göreve davet eden Hasan Çakmak (55) ise, " Denizi kahverengi görünce şok oldum. Yetkililerin bir an önce önlem alıp, denizin rengini eski haline getirmesi gerekiyor" diyerek kaygılarını dile getirdi.
 
 

Yorumlar (0)