İzmir Kınık'ta orman yangını: 3 mahalle tahliye ediliyor!

İzmir’in Kınık ilçesindeki ormanlık alanda yangın meydana geldi. Yangında dolayı risk altında olduğu tespit edilen 3 mahalle önlem amaçlı tahliye edildi.

YAŞAM 26.07.2022, 17:54 27.07.2023, 17:08
İzmir Kınık'ta orman yangını: 3 mahalle tahliye ediliyor!

İzmir’in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenden dolayı öğle saatlerinde yangın meydana geldi.

Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Rüzgarın etkisi ile yayılan alevleri söndürmek için bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile çevre belediyelerin itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

3 mahallenin tahlisine karar verildi

15 helikopter, 50 arazöz, 7 uçak, 7 dozer ve 20 su ikmal aracı ile müdahale edilen yangının yayılmamasını engellemek için çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan alevlerin risk oluşturduğu 3 mahallenin önlem amaçlı tahliyesine karar verildi.

‘‘Bütün kurumlar seferber oldu’’

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, alevlerin söndürülmesi için bütün kurumların seferber olduğunu ve çok sayıda ekibin bölgede görev yaptığını söyledi.

Doğruer, yangın bölgesine yakın bir lokasyonda yer alan Balaban, Karatekeli ve Çiftlik mahallelerinin önelem amaçlı tahliye edilmesine başlandığını ifade ederek, "Umarım ekiplerimizin özverisi ile yangın kısa sürede kontrol altına alınır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)