İzmir'de tepki çeken görüntülerin ardından soruşturma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait olan yangın eğitim merkezinde sokağa çıkma sınırlamasında kayda alınan görüntüler 'bu kadarına da pes' dedirtti. Kadınlardan birinin itfaiye aracını kullanırken, diğer ikisinin ise aracın arkasında seyahat ettiği görüntüler sosyal medya mecralarında tepkiyle karşılanırken, duruma izin veren personeller hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

YAŞAM 02.06.2021, 20:54 02.06.2021, 21:02
İzmir'de tepki çeken görüntülerin ardından soruşturma

Aktarılan bilgiye göre olay, sokağa çıkma sınırlamasının da uygulandığı geçtiğimiz pazar günü yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait olan Toros Yangın Eğitim Merkezi'ne gelen 3 şahıs, eğitim merkezine girdi. Burada itfaiye ait araçları kullanan ve arkasında seyahat eden kadınlar, o anları cep telefonu ile kayda alarak sosyal medya platformlarında paylaştı. Belediyenin itfaiye araçlarını hiç çekinmeden kullanan kadınların davranışları ve buna izin veren personeller büyük tepki çekti. 

'Yangın var dediler geldik'

Toros Yangın Eğitim Merkezi'nde kayda alınan videoda, kadınlardan biri itfaiye aracını kullanırken, diğer ikisi de aracın arkasında seyahat etti. Kadınların aracı kullandığı sırada, aracın arkasında ve yolcu konumunda bir itfaiye personelinin de olduğu görüldü. Diğer yandan videoyu sosyal medya platformlarında paylaşan kadınlar, 'Yangın var dediler geldik' notunu düştü.

Soruşturma başlatıldı

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından gelen tepkilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi resmi hesabı, "Halkımızın mal ve can güvenliğini korumakla görevli itfaiye teşkilatımızın bu tarz bir olayla anılması asla kabul edilemez. Yetkili birimlere bilgi verilmiş ve konu ile ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır." açıklamasında bulunuldu. 



Yorumlar (0)