İçişleri Bakanlığı'ndan 'LGS' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri' konulu bir genelge gönderdi.

EĞİTİM 02.06.2021, 21:24 03.06.2021, 16:23
İçişleri Bakanlığı'ndan 'LGS' genelgesi

Genelgede tam gün sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak olan 6 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında LGS'nin iki oturum halinde yapılacağı ifade edildi. 

Genelgede LGS'nin, salgınla mücadele önlemleri ve güvenlik tedbirleri yönünden en uygun şartlarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya imkan verilmemesi maksadıyla alınan önlemler, şu şekilde sıralandı:

Öğrencinin yakınları da kısıtlamadan muaf olacak

Sınava girecek olan öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi maksadıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında; 6 Haziran Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında hizmet sunacak 

Sınava girecek olan öğrenciler ile refakatçileri/yakınları ve sınav personellerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama meydana gelmemesi için şehir içi toplu ulaşım sefer sayılarının artırılması dahil her türlü önlem belediyeler tarafından alınacak.

Tam gün sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak olan 6 Haziran Pazar günü; sınava girecek olan öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veyahut yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasından muaf tutulacak.

Gürültü önlenecek

6 Haziran Pazar günü kırtasiyeler 07.00-15.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Bu yerlerde çalışan personeller de belirtilen zaman aralığı içerisinde sokağa çıkma sınırlamasından muaf sayılacak.

Valiler ve kaymakamlar tarafından; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli olan tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk güçleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlar ile birlikte alınacak. Kolluk birimleri tarafından sınavın gerçekleştirileceği okul etrafında devriye uygulamaları yoğunlaştırılarak sınava girecek talebelerin dikkatlerini dağıtmasına sebep olabilecek gereksiz korna çalınması ve gürültüye sebep olacak diğer faaliyetlerde bulunulması engellenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması hususunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara hız verilecek

Vali ve kaymakamlar tarafından yukarıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararları derhal alınacak. Uygulamada herhangi bir aksaklığa imkan tanınmayacak, mağduriyete sebep olunmayacak ve alınan kararlara uymayanlara söz konusu kanunun ilgili maddeleri gereğince idari işlem uygulanacak.

Yorumlar (0)