İZBAN grevinde ikinci gün: Yollarda mağdur olan İzmirliler acil çözüm bekliyor!

İzmir'de 625 metro ile tramvay çalışanını yakından ilgilendiren TİS görüşmelerinin olumsuz neticelenmesi nedeniyle tramvay ve metro seferleri durduruldu. İzmir’deki grevin ikinci gününde caddelerde ve otobüs duraklarında yoğunluk yaşandı.

YAŞAM 01.08.2023, 10:23
İZBAN grevinde ikinci gün: Yollarda mağdur olan İzmirliler acil çözüm bekliyor!

İzmir’deki metro ve tramvay çalışanlarının başlattığı grev ikinci gününde de devam ediyor. İşyerlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar, kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldı. Otobüs duraklarında ve yollarda yoğunluk yaşandı.

İzmir'de tramvay ve metro çalışanları grev başlattı

İzmir Metro A.Ş. adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ve Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı yakından ilgilendiren TİS görüşmeleri olumsuz neticelendi. Bunun üzerine, tramvay ve metro seferleri durduruldu.

625 çalışanın başlattığı, grev ikinci gününde de devam ediyor. Tramvay ve metronun çalışmaması nedeni ile İzmir'de caddelerde ve duraklarda yoğunluk meydana geldi.

Toplu ulaşım araçlarını tercih eden çoğu vatandaş grev nedeni ile özel araçlarıyla trafiğe çıkarken, bazı vatandaşlar da iş yerlerine ulaşabilmek için otobüs duraklarına akın etti. Tramvay ile metronun durdurulması sonucunda mağdur olduğunu ifade eden Erem Karaboğa, “Ben dün Özdere’den geldim. 3 vesait kullanarak geldim. Tabii ki birtakım aksaklıklar yaşandı. Ulaşım zor, hava da sıcak. İlave seferler koyuyorlar fakat o da çözüm değil. Burada trafik tıkandı. Umarım en kısa zamanda bu duruma çözüm bulunur" şeklinde konuştu.

“Konak’tan Alsancak’a kadar yürüdüm’’

Metro ve tramvay çalışanlarının greve çıkmasından dolayı ulaşımda zorluk yaşadığını belirten Hulki Bingöl isimli vatandaş, “Dün akşam Konak’tan Alsancak’a kadar yürüyerek geldim. Duraklar belli değil, kimin nereye gideceği belli değil. Ortalık çok karışık, vatandaşlar isyan ediyor. Ulaşım zor. Böyle bir durum İzmir’de olamaz" ifadelerini kullandı.

“Belediyenin acilen çözüm bulmasını istiyoruz’’

İş yerine ulaşmakta büyük zorluk yaşadığını ifade eden Samet Ocak, grevin kısa bir süre içerisinde sonlanması gerektiğini belirtti. Ocak, “Eylem yaptıkları için mağdur oluyoruz, şimdi servise yetişeceğim. Oldukça zor şartlar altında buraya geliyorum, belediyenin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz. Çalışanların hakkını versinler, insanlar da böyle greve gitmek zorunda kalmasın" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)