İstanbul için kritik sağanak yağış uyarısı: Sel, su baskını ve dere taşkınlarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 'sarı' kodlu uyarı yapılan megakent İstanbul'da saat 18.00'den itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Saatte 100 kilogram veya üzeri yağış düşmesi tahmin ediliyor.

YAŞAM 30.09.2023, 12:30 30.09.2023, 16:43
İstanbul için kritik sağanak yağış uyarısı: Sel, su baskını ve dere taşkınlarına dikkat!

Yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey, batı ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Gaziantep, Kilis ve Van çevrelerinin yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

AKOM: 100 kilogram üzeri yağış tahmin ediliyor

Diğer yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda saat 18.00 itibari ile saatte 100 kilogram veya üzeri yağış bekleniyor.

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamada, perşembe gününden itibaren kent genelinde etkili olan yağışın bugün de devam edeceği ve sabah saatlerinden itibaren Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası’nda kısa aralıklar ile sağanağın etkili olacağı ifade edildi.

Sağanağın akşam saatlerinde ise Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde etkisini artıracağı belirtilen açıklamada, "Saat 18.00'den itibaren özellikle Anadolu Yakası'nın 'aşırı değer' olarak kabul edilen saatte 100 kilogram veya üzeri yağış alması tahmin ediliyor" bilgisi paylaşıldı.

Sel, su baskını ve dere taşkınlarına dikkat!

Açıklamada, kuvvetli yağışa bağlı olarak dere taşkını, su baskını, sel, heyelan, göllenme, istinat duvarı çökmesi, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önlemler alındığı ifade edilerek mecbur kalınmadığı müddetçe trafiğe çıkılmaması, olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Yorumlar (0)