TBMM'nin yeni yasama yılı yarın başlayacak

TBMM'nin yeni yasama yılının açılışı yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuşma yapacak. Meclis'in yeni yasama yılının ilk mesaisi 3 Ekim Salı günü başlayacak.

GÜNDEM 30.09.2023, 12:49 30.09.2023, 18:11 Hakan Öksüz
TBMM'nin yeni yasama yılı yarın başlayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) yeni yasama yılı yarın başlıyor. 2,5 aylık aradan sonra Meclis, çalışmalara başlayacak. TBMM Genel Kurulu toplanacak, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın açılışını Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yapacak. 

Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu yapılacak, daha sonra İstiklal Marşı okunacak. Meclis Genel Kurulu, anıttaki törenden sonra saat 14.00'te açılacak. Birleşimi açacak olan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sunuş konuşmasını yapacak. 

Erdoğan konuşma yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Kurula takdiminin ardından İstiklal Marşı okunacak, daha sonr Erdoğan konuşma yapacak. TBMM Tören Salonundaki akşam resepsiyonu saat 19.30'da yapılacak. Davetiye yollanan izleyiciler ve devlet protokolü dışında ziyaretçi alınmayacak.

Mesai 3 Ekim Salı günü başlayacak

Yeni yasama yılının ilk mesaisi, 3 Ekim Salı günü başlayacak. TBMM'nin öncelikli gündeminde RTÜK üye seçiminin yanı sıra TSK'nın Irak, Suriye, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali ve Lübnan'daki görev süreleri olacak.

Yorumlar (0)