İstanbul'da yolun sonu yine gözükmüyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde şehir giriş ve çıkışlarında yapılan kontroller devam ediyor. İstanbul'da gerçekleştirilen kontroller metrelerce kuyruk meydana getirirken, bazı vatandaşlar "Yaklaşık 3,5 saat oldu, normalde 15 dakikada gidiyorum." yorumunu yaptılar.

YAŞAM 06.04.2020, 12:52 06.04.2020, 12:55
İstanbul'da yolun sonu yine gözükmüyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, istisnai durumlar hariç bir şehirden başka bir şehre girmek isteyen araçlara müsaade edilmiyor.

İstanbul Tuzla'da bulunan denetim noktasında, Kocaeli yönüne gitmek isteyen vatandaşlara trafik polisi ekipleri tarafından seyahat izin belgesi, çalışma ve ikametgâh belgeleri soruldu. 

Belgeye sahip olmayanların şehirden çıkışına müsaade edilmedi. İzin verilmeyen sürücüler yan yoldan İstanbul'a döndürüldü. Sürücülerin kontrol için beklemesi, uzun araç kuyruklarının meydana gelmesine yol açtı.

 

"Yaklaşık 1,5 saattir aynı yerde bekliyorduk"

Ali Turgut isimli vatandaş, servis aracından inerek kontrol noktasına kadar yürüdüğünü belirterek, "Kartal'da oturuyorum, Gebze'de Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışıyorum. Saat 07.20'den beri yollardayız. Yoğun trafik nedeniyle araçlar da havasız kaldığı için çıktık buraya kadar yürüdük. Uygulamanın ne olduğunu da öğrenmek için de buraya yürüdük. Daha kaç saat burada duracağımızı merak ettiğimiz için de araçlardan indik. Yaklaşık 1,5 saattir aynı yerde bekliyorduk, yarım saattir de buradayız. Yani 2 saat oldu." ifadelerini kullandı. 

"Binlerce araç var"

Yaklaşık 4 saattir yolda olduğunu kaydeden Ogün Yalçınkaya isimli vatandaş ise "Tuzla'dan geliyorum, Gebze'ye gideceğim. Yaklaşık 3,5 saat oldu, normalde 15 dakikada gidiyorum. Binlerce araç var, normalde 10 dakikalık yol, 4 saate varıyor. Bir de bunun dönüşü var. Kapatsınlar komple." diye konuştu. 

Yorumlar (0)